Tuulettaako Nagy jälleen Helsingissä?

KHL / Ennakko
Slovan Bratislavan ykköstykki tuuletti viime kaudella Jokereiden paidassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pasilassa nähdään sunnuntaina suomalaisten huippuvalmentajien KHL-kohtaaminen, kun Petri Matikaisen johtama ailahteleva Slovan Bratislava yrittää suistaa tasaisesti puksuttavan Jokerit-junan raiteiltaan. Oman jännitteensä otteluun tuo viime kaudella Jokereiden paidassa pelannut Ladislav Nagy, joka on tällä kaudella Slovanin paras pistemies.

Jokerit palasi viikon huilitauolta ehjästi ja voitokkaasti, kun helsinkiläiset voittivat keskiviikkona Dinamo Minskin kotonaan maalein 3−1. Jokerit kohtaa viikon toisessa ottelussaan slovakialaisen Slovan Bratislavan, joka on valmentajanvaihdoksestaan huolimatta jämähtänyt pudotuspeliviivan alapuolelle.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Bratislavassa kuukausi sitten, jolloin KHL:n paras vierasjoukkue Jokerit haki pisteet maalein 2−4. 

Keskiviikon vähäjäähyinen Minsk-ottelu satoi suoraan Jokereiden laariin ja westerlundmaisen tasaisesti neljän ketjun voimalla vyöryttänyt kotijoukkue ei antanut valkovenäläisille juurikaan mahdollisuuksia. 

Omaa paikkaansa koko alkukauden hakeneen Johan Harjun laidoille istutetut Jere Sallinen ja Eetu Pöysti pelasivat kauden parhaan ottelunsa ja toivat Erkka Westerlundille hänen jo pitkään toivomaansa leveyttä. Joukkueen tunnetila ja yhteishenki ovat kohdillaan. Maalilla jatkaa huippuvireinen Henrik Karlsson.

Jokerit piipahti tällä viikolla myös pelaajamarkkinoilla, kun Sveitsissä alkukauden pelannut Petteri Wirtanen liittyi joukkueen vahvuuteen. Samalla oven avauksella ulos lähti tehottomasti esiintynyt Kurtis McLean. Wirtanen ei pelaa vielä sunnuntaina.

Bratislavassa vaikeuksia

Petri Matikaisen kipparoima Slovan-laiva seilaa vaikeassa aallokossa. Viidestä viime ottelustaan slovakialaiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden. Seura nousi otsikoihin aiemmin tällä viikolla, kun Slovanin GM Maros Krajci kertoi vaikeuksista palkanmaksussa.

Slovakialaisista pelaajista koostuva runko ei lähtökohtaisesti pysty haastamaan Jokereita viisikkopelissä, mutta ilmaisia pisteitä ei tässäkään ottelussa jaeta. Yksilötaitoa joukkueessa riittää, joten toiveet kohdistuvat erikoistilanteisiin. Slovanin ylivoimapeli on kuitenkin onnistunut vain 16 prosentin teholla.

Slovanin paras maalintekijä on viime kaudella Jokereissa hyvät tehot iskenyt Ladislav Nagy. Myös tämä kausi on sujunut hyvin. Pistesarakkeessa on 13 maalia ja 23 pistettä. Maaleista kahdeksan on syntynyt ylivoimalla. Kolme viime ottelua ovat kuitenkin menneet ilman tehoja. Joukkueen haasteet myöntää myös päävalmentaja Matikainen. 

− Maalinteko ja erikoistilanteet ovat olleet meille viime otteluissa vaikeita ja otteet ylipäätään ailahtelevia.

Voitto Jokereista tosiaankin vaatii täydellistä onnistumista.

− Jos haluamme voittaa sunnuntaina, pitää pystyä tasapainoisempaan esitykseen, Matikainen kertoi saavuttuaan Helsinkiin.

Seuraa Heitä

Ladislav Nagy #27 | Slovan

Vasen laitahyökkääjä

Viime kaudella Jokereissa kiekkoillut Nagy on Slovanin paras pistemies.

Johan Harju #10 |

Laitahyökkääjä

Alkukaudesta tokkurainen Harju on osoittanut elonmerkkejä. Pysyykö ruotsalainen hereillä toisen perättäisen ottelun?

» Lähetä palautetta toimitukselle