Pakkovoiton aika

KHL / Ennakko
Jokerit kaipaa hyökkäyspeliinsä lisää suoraviivaisuutta.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokereiden KHL-pelit jatkuvat perjantaina, kun Petri Matikaisen valmentama Slovan Bratislava saapuu Helsinkiin. Heikosti edellisissä otteluissaan esiintynyt helsinkiläisjoukkue kaipaa otteisiinsa lisää röyhkeyttä. Slovan puolestaan pelaa enää vain kunniastaan.

Vuosi 2015 on olut Jokereille vaikea. Erinomaisen alkukauden jälkeen helsinkiläisjoukkueen kone on alkanut piiputtaa. Jokereiden pelistä puuttuu ennen kaikkea röyhkeyttä ja päättäväisyyttä. Jokerit pystyy kontrolloimaan kiekollista peliä illasta toiseen, mutta kun peli pitäisi tappaa, joukkue sortuu näpertelyyn.

Keskiviikkoisen Zagreb-tappion jälkeen Erkka Westerlund arvosteli omiensa esitystä ja asennetta kovin sanoin. Westerlundin mielestä Jokerit ei ollut joukkue, vaan lauma yksilöitä.

Sama ilmiö on vaivannut Jokereita jo kuukauden ajan. Pitkälti Steve Mosesin ja viime otteluissa myös Juhamatti Aaltosen johdolla tulos on ollut kohtuullista, mutta peliesitykset ovat olleet kaukana parhaasta.

Kevään ratkaisupelien lähestyessä puolustuspeli KHL:ssä on tiivistynyt. Samaan aikaan jokeriryhmä on alkanut pelata huolimattomasti kaukalon kaikilla osa-alueilla.

Kaksi viikkoa sitten pelattu ottelu Moskovan TsSKA:ta vastaan osoitti, että kurinalaisella viisikkopelaamisella Jokerit pystyy kaatamaan joukkueen kuin joukkueen. TsSKA-ottelu oli Jokereilta erinomainen. Kova vastus sai Jokerit jättämään kaukaloon kaiken, ja tulos oli sen mukainen.

Hieman yllättäen Jokerit on ollut pahiten vaikeuksissa sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Tuoreimpana osoituksena Severstal- ja Zagreb-ottelut. Westerlund oli tuskin väärässä nostaessaan asenteen ja päättäväisyyden esiin.

Bratislava pelaa enää kunniastaan

Petri Matikaisen valmentaja Slovan Bratislava on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Todennäköisesti Helsingissä nähdään kuitenkin erittäin nälkäinen vierasjoukkue. Helsingin ottelu on näytönpaikka myös Matikaiselle.

Slovanin kausi on ollut vaikea. 12 edellisestä ottelustaan slovakialaisjoukkue on voittanut vain kaksi. Vierasjoukkue on kuitenkin yllätysvalmis. Sen sai keskiviikkona kokea Pietarissa SKA:n tähtisikermä.

Kaikkien yllätykseksi Slovan otti Pietarista voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Voitto SKA:sta nostaa varmasti vierailijoiden itseluottamusta.

Ennen vieraskiertuettaan Slovan hävisi neljä kotiotteluaan perättäin. Ongelmista korostui erityisesti puolustuspelaaminen. Matikaisen joukkue päästää liikaa helppoja maaleja. Vieraskiertueen avausottelussa Pietarissa puolustuspeli onnistui, sillä SKA teki vain yhden maalin.

Hyökkäyssuuntaan Slovanin peli kulkee hyvin. Edellisessä kolmessa ottelussa slovakkiryhmä on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia. Samaan aikaan Jokerit on pystynyt viimeistelemään vain viidesti.

Vierasjoukkueen hyökkäystä johtaa helsinkiläisyleisölle tuttu Ladislav Nagy. Nagy johtaa Bratislavan sisäistä pistepörssiä ylivoimaisesti 36 pistellään. Viime kaudella Jokereissa pelannut slovakialaishyökkääjä on iskenyt edellisen kolmen ottelun aikana kuusi tehopistettä.

Pelkästään sarjataulukkoa tutkimalla Jokereille voisi povata helppoa iltaa. Maalinteko on kuitenkin ollut Jokereille niin vaikeaa, että ketsuppipulloilmiön löytyminen Slovania vastaan on epätodennäköistä. Materiaalieron turvin kotijoukkue on kuitenkin ennakkosuosikki.

Sarjatilanteen myötä sekä kevään ratkaisupelien lähestyessä Jokereilla alkaa olla pakkovoiton paikka.

Seuraa Heitä

Ladislav Nagy #27 | Slovan

Vasen laitahyökkääjä

Viime kaudella Jokereissa pelannut hyökkääjä on Slovanin suurin tähti. Erinomaisessa vireessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle