"Pelimme ei ole mitään ilotulitusta" – Pystyykö Jokerit ohittamaan Sibirin puolustussumpun?

KHL / Ennakko
Jonas Enlund palasi tälle kaudelle Sibiriin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit jatkaa pelejään tiistaina, kun helsinkiläisjoukkue kohtaa kotikentällään HK Sibir Novosibirskin. Sibirin suomalaishyökkääjä Jonas Enlund odottaa vähämaalista ottelua, sillä vierasjoukkue lähtee otteluun puolustusvoittoisella taktiikalla.

Kaikki ennusmerkit povaavat keskiviikkoillan ottelusta tasaista ja vähämaalista. Jokerit on puolustanut koko kauden erinomaisesti ja illasta toiseen joukkuetta vastaan on ollut lähes mahdoton tehdä maaleja.

Vielä syksyllä narripaitojen hyökkäyspeli kulki erinomaisesti. Viime otteluissaan Jokerit on joutunut vastustajiensa saappaisiin, kun maalipaikat ovat olleet illasta toiseen vähintäänkin kiven alla. Viimeisimpänä osoituksena tästä on edellinen ottelu Jugra Hanti-Mansijskia vastaan, jonka Jokerit voitti jalkapallolukemin 1-0.

Samalla vierasjoukkue Sibir tunnetaan lähinnä erinomaisesta puolustuspelistään. Lokakuun puolivälin jälkeen laadukkaasti ja tuloksekkaasti pelannut joukkue löysi voittovireen tutulla tavalla – kehittämällä puolustuspeliään.

– Meillä oli alkukaudesta jo pieni kriisinpoikanen, hävittiin melkein joka ilta. Siinä oli vähän palaveria, joiden myötä alettiin pelata vähän yksinkertaisemmin. Tehtiin jäällä vähän liikaa omia juttuja, nyt pelataan joukkueena paremmin, Sibirin suomalaishyökkääjä Jonas Enlund kertoi Jokereiden mediaennakossa.

Kotikentällä Sibirillä kulkee, mutta vieraskentällä joukkueella on ollut edelleen vaikeaa. Sibir on voittanut peräti seitsemän viimeisistä 11 ottelustaan, näistä valtaosan kotikentällä, sillä vieraskaukalossa peli ei vain suju. Viimeksi maanantaina Dinamo Minsk pöllytti novosibirskiläisiä vieraitaan lukemin 5-1.

– Minsk-ottelusta ei hirveästi tarvitse puhua, se peli meni vähän ohi. Jos voitetaan (vieraissa), niin se ei ole yleensä mitään ilotulitusta. Pelaamme aika puolustusvoittoisesti. Vähän on ollut ongelmia vieraissa. Kotona meillä on niin hyvä yleisö, että se auttaa paljon, Enlund kuvaili.

Jokerit puolestaan lähtee otteluun kolmen voiton putkessa. Edellinen ottelu oli narripaidoille vaikea, niukasti kaatunut Jugra kuuluu KHL:n pohjakastiin. Sunnuntain ottelussa näytti myös kaukalossa ensimmäistä kertaa siltä, että Brian O´Neillin loukkaantuminen on Jokereille yhtä paha takaisku kuin maajoukkuetauolla pelättiin.

Puolustuspäässä Jokereiden peli kulkee, vaikka loukkaantumiset ovat iskeneet pahiten juuri puolustuskalustoon. Hyökkääjä O'Neillin lisäksi sairastuvan puolella ovat puolustajat Mike Lundin, Jesper B. Jensen ja Juho Rautanen. Tiiviissä pelitahdissa narripaitojen puolustus väsyy väistämättä, kun varamiehiä ei ole.

Sibirin puolustusvoittoinen taktiikka sopii kuitenkin Jokereiden tilanteeseen hyvin, joten kotijoukkue on selkeä ennakkosuosikki illan otteluun. Sibir tuskin antaa jokeripuolustukselle riittävän kovaa painetta.

– Jokerit on vahva joukkue, tulee varmasti kova matsi. Oletan ja toivon, että olemme Minsk-tappiosta sisuuntuneita, Enlund uskoi Jokereiden haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle