Syttyykö Jokerit myös heikommalle?

KHL / Ennakko
Pekka Jormakka oli yksi SKA-ottelun onnistujista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit esitti torstaina kauden parastaan, kun se kaatoi KHL:n kärjessä olleen Pietarin SKA:n. Lauantain haaste on täysin erilainen, kun vieraaksi saapuu sarjan peräpäässä majaileva Severstal Tšerepovets.

Torstai-illan ottelu Jokereiden ja SKA:n välillä oli Areenan tämä kauden tasokkaimpia. Jokerit oli reilun viikon tauon jälkeen energinen, eikä antanut tähtisikermälle yhtään periksi. Pelissä nähtiin runsaasti nahistelua ja tunteenpaloa.

Jokereiden joulun jälkeen pelaamat pari kotipeliä Riian Dinamoa vastaan olivat nihkeitä, mutta SKA-ottelu osoitti joukkueen olevan valmis kevääseen. SKA:ta vastaan henkinen latautuminen on kaikille KHL-joukkueille helppoa, mutta Severstalin kaltaiset ryhmät ovat haastavampia.

Jokereiden asema sarjataulukossa ei kuitenkaan ole niin vakaa, että pistemenetyksiin olisi varaa. Täten kärkikamppailun jälkeen ajatukset pitäisi saada kasaan myös etukäteen heikompaa vastustajaa varten. Jokereilla on tällä kaudella ollut vaikeuksia tässä, joten Jukka Jalosella riittää tekemistä joukkueen valmistamisessa taistoon.

Helsinkiläisiltä puuttui torstaina pari pelaajaa flunssa vuoksi. SKA:ta vastaan sairastuvalle tuli täytettä, kun voittomaalin viimeistellyt Antti Pihlström loukkasi jalkansa. Hyökkääjän sairausloma saattaa venyä pitkäksikin.

Pari Liigasta tuttua nimeä

Läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä oleva Severstal on voittanut joulun jälkeen pelaamistaan viidestä ottelusta kaksi. Viimeisimmän kamppailun joukkue tahkosi torstaina Minskissä, missä se hävisi lukemin 2-1.

Vieraiden isoin hankinta täksi kaudeksi oli maalivahti Jakub Kovar. Hän on urakoinut heikohkon joukkueen takana 41 kamppailua torjuntaprosentilla 90,8.

Severstalin puolustuksen ykkösenä häärii Kärpistä ja KalPasta tuttu Adam Masuhr. 45 ottelussa ruotsalaisen saldoksi on kirjattu pisteet 3+14. Hyökkääjistä selvästi tehokkain on ollut joukkueen ykköstähti Dmitri Kagarlitski pisteillä 13+23. Pienehkön hyökkääjän taidot riittäisivät myös parempiin joukkueisiin.

Muuten joukkueen materiaali on varsin tasapaksu. Suomalaiskatsojille tutuin nimi lienee pari edellistä kautta Liigassa pelannut Vojtek Polak.

» Lähetä palautetta toimitukselle