Kiinalaiset rynnivät Helsinkiin

KHL / Ennakko
Jokerikapteeni Peter Regin kiekkoilee helsinkiläisseurassa kolme seuraavaakin kautta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsinkiläiset saavat tiistaina eteensä hieman eksoottisemman joukkueen, kun kiinalainen Red Star Kunlun saapuu Areenalle. Vierasjoukkueen lähtökohdat olivat haastavat, mutta porukka on osoittanut olevansa täysiverinen KHL-nippu ja se on kerännyt tässä vaiheessa yhtä paljon pisteitä kuin Jokeritkin.

Lauantain ottelu on Jokereiden kotiotteluputken kolmas. Joukkue voitti tiistaina Amurin rangaistuslaukauksilla korkeintaan keskinkertaisella esityksellä. Torstaina tempo ja esitys olivat parempia, kun Admiral Vladivostok kaatui kurinalaisella pelillä 2-1.

Torstain ottelussa Jokereilla oli paikkoja viimeistellä useampikin osuma, mutta kauden aikana vaivannut tehottomuus vaivasi yhä. Kehuja sen sijaan keräsivät mainio alivoimapelaaminen sekä varmasti torjunut Ryan Zapolski.

Jokerileiristä kantautui perjantaina isoja uutisia, kun kapteeni Peter Regin solmi peräti kolmen vuoden jatkosopimuksen. Tasaisen laadukkaasti pelaavan ykkössentterin kiinnittäminen antaa rutkasti uskottavuutta ja pysyvyyttä helsinkiläisjoukkueeseen.

Red Starin suomalaiset loukkaantuneena

Kunlunin joukkueen kasaus alkoi vasta kesällä, joten tilanne oli managerina ja päävalmentajana häärivälle Vladimir Jursionov jr:lle hankala. Hän kuitenkin käytti muun muassa suomalaisia kontaktejaan hyväkseen ja kokosi uskottavan ryhmän.

Shanghaissa kautensa aloittaneessa pekingiläisjoukkueen pelaajistossa on peräti seitsemän suomalaista, vaikka Anssi Salmela ennätti jo joukkueen jättää taakseenkin. Lisäksi johtoryhmässä on suomea puhuvan Jursinovin apuna pari suomalaisvalmentajaa.

Suomalaispelaajat ovat kuitenkin tällä hetkellä lasaretin puolella, ja ainoastaan alkukaudella pakiston ykkösmiehenä häärineen Tuukka Mäntylän ja Janne Jalasvaaran pelaaminen on varmaa. Sivussa suurella todennäköisyydellä ovat Tomi Karhunen, Joonas Järvinen, Max Wärn, Eetu Pöysti sekä Miika Lahti.

Vaikka suomalaispelaajat ovat sivussa, on helsinkiläisyleisölle kaukalossa tuttujakin nimiä. Joukkueen pisteykkönen Chad Rau ja Damien Fleury latoivat viime kaudella Liigassa hyvää tulosta.

Kiinalaispelaajia Red Starin vakiokokoonpanossa ei juuri ole. Ainoastaan Kanadassa kasvanut pakki Zach Yuen on vakiinnuttanut paikkansa joukkueessa.

– Nyt meillä on vähän mahdollisuuksia kierrättääkin pelaajia, vaikka osa suomalaisista on loukkaantuneena. Porukka on nivoutunut hyvin yhteen. Emme ole liigan taitavin, nopein, vahvin tai mitään lähelläkään sitä, mutta aika hyvin olemme pystyneet tuomaan joukkueen potentiaalin jokaiseen peliin, Mäntylä kertoi Jokerit-ottelun aattona.

– Äijät tajuavat sen, että tämä on iso mahdollisuus kaikille. Meillä on paljon porukkaa, jotka pelaavat ensimmäistä kauttaan KHL:ssä. Tämä on näyttöpaikka heillekin.

Kunlun on pelannut kauden yllättävän hyvin. Viimeiset ottelutkin ovat sujuneet mainiosti, kun viidestä kamppailusta on tullut neljä voittoa. Kuluvalla viikolla kiinalaisjoukkue kaatoi Dinamot Minskissä ja Riiassa.

– Riika-peli oli meiltä huono etenkin viidellä viittä vastaan. Minskissä aloitimme huonosti, mutta paransimme loppua kohti. Altavastaajana mennään ja koitetaan se hyödyntää. Siihen olen tyytyväinen, ettei olla yhtään peliä luovutettu, vaan olemme taistelleet kaikissa loppuun asti, Mäntylä jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle