Sytyttääkö Aaltosen paluu jokerihyökkäyksen?

KHL / Ennakko
Juhamatti Aaltonen pääsee tiistaina pitkästä aikaa pelaamaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tehottomuuden ja miesvajauden kanssa kärvistellyt jokerihyökkäys saa tiistain kamppailuun Neftehimik Nižnekamskia vastaan kaivatun vahvistuksen, kun loukkaantumisista toipunut Juhamatti Aaltonen hyppää askiin. Helsinkiläiset tarvitsevat taiturilta tehoja välittömästi, sillä vastassa on kurinalainen vierasjoukkue

Jokerit aloitti viime viikon kotonaan, mutta vietti loppuviikon reissun päällä. Kolmesta kamppailustaan joukkue pystyi voittamaan yhden, kun lauantaina Lada kaatui Toljatissa lukemin 1-3. Kamppailun tehopelaajana hääri Ville Lajunen, joka oli syöttäjänä kaikissa Jokereiden osumissa.

Neftehimikiläisten saldo viime viikolta oli niin ikään yksi voitto. Vastukset tosin olivat kovaa luokkaa, kun joukkue kohtasi vieraskentällä Metallurg Magnitogorskin, Moskovan Spartakin sekä Pietarin SKA:n. Magnitogorskissa kyyti oli kylmää, mutta Moskovasta tatarstanilaiset hakivat voiton, ja Pietaristakin mukaan tarttui yksi piste.

Toisensa joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Lokakuun alkupuolella Jokerit oli tyly vieras, kun se haki maalivahti Henrik Karlssonin johdolla 3-0-voiton.

Jokerihyökkäykseen vahvistusta

Jokereiden hyökkäys on joutunut pelaamaan viime aikoina kapealla materiaalilla, kun loukkaantumissuma on koetellut joukkuetta. Puolustaja Daine Todd on pelannut jo useamman ottelun laiturin tontilla.

Tiistaina tilanteeseen on luvassa hieman helpotusta, kun ennen loukkaantumisiaan vähitellen tehojaan löytänyt Juhamatti Aaltonen on jälleen pelikunnossa. Lisäksi torstaina yhden ottelun pelikiellon hankkinut Jere Sallinen on taas edustuskelpoinen.

Neftehimik luottaa kurinalaiseen peliin, joten mitään maalijuhlaa tiistaina tuskin nähdään. Joukkueen paras pistemies on Mihail Zhukov, joka on 38 ottelussa kerännyt 21 pistettä. Suurin odotuksin seuraan kesällä hankittu isokokoinen Jeff Taffe on samassa pistelukemassa, mutta tehnyt yhden maalin vähemmän.

Joukkueen suomalaisvahti Ville Kolppanen on ollut loukkaantuneena käytännössä koko kauden. Vammoista on kärsinyt myös TPS:stä tuttu Dan Sexton, joka tosin on jo toipunut pelikuntoon.

Seuraamisen arvoinen pelaaja Nižnekamskissa on 175-senttinen ihmiskuula Maksim Rybin. Reilusti KHL:n taklaustilastoa johtava venäläinen on osunut vastustajaan 39 ottelussa peräti 122 kertaa, eli reilut kolme kertaa per peli.

» Lähetä palautetta toimitukselle