Syksyn yllättäjä palauttaa Jokerit arkeen

KHL / Ennakko
Jokereiden tehokkainta vitjaa syksyn ajan johtanut Brian O`Neill otti osumaa maajoukkuetehtävissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Areenalla palaillaan maajoukkuetauon jälkeen normaaliin päiväjärjestykseen, kun syyskaudella oivaan vireeseen päässyt Neftehimik Nižnekamsk saapuu Jokereiden vieraaksi.

Jokerit aloittaa keskiviikkona peräti kahdeksan ottelun kotiputken. Avaus ei tule olemaan helppo, sillä Neftehimik Nižnekamsk on ollut KHL:n piristysruiske. Andrei Nazarovin suojatit ovat tällä hetkellä itäisen konferenssin kolmannella sijalla.

Helsinkiläisjoukkue pelasi seilasi syksyllä komeassa voittoputkessa, mutta ennen taukoa pelissä näkyi väsymisen merkkejä. Vaikka joukkueesta peräti yhdeksän pelaajaa oli mukana maajoukkueissaan, oli tauko silti hyvä lepohetki ja tarjosi myös mahdollisuuden harjoitteluun. Jäällä mukana olivat Kiekko-Vantaan pelaajat, jotka tuurasivat maajoukkuemiehiä.

– Ennen taukoa näkyi vähän merkkejä, että tarvitsimme lomaa. En tiedä, oliko se väsymyksen poikasta tai jotain, mutta viimeisissä peleissä emme saaneet itsestämme ihan parasta irti. Uskon, että tämän tauon myötä pääsemme taas kiinni alkukauden draiviin. Todella kivaa päästä taas pelaamaan, Olli Palola mietti.

– Kovaa vetivät Vantaan kaveritkin. Olen itsekin käynyt sen Mestis-koulun, joten tiedän, mitä pelaaja siinä miettii, kun vetää Mestistä ja käy välillä kokeilemassa liigajoukkueen tai tässä tapauksessa KHL-joukkueen mukana. Kyllä tuollainen antaa lisäbuustia, kun pääsee vähän katselemaan muualla meininkiä. Näistä kavereista varmasti kuullaan vielä.

Jokerit sai tauon aikana myös uutta verta, kun ruotsalaispakki Niclas Andersen saapui Sveitsistä Helsinkiin.
- Leppoisalta kaverilta vaikuttaa ainakin pukukopissa. Paha vielä sanoa pelitaidoista, mutta parin jääharjoituksen perusteella puolustavalta puolustajalta vaikuttaa. Mutta mutta, jos hän heittääkin heti ekaan matsiin hattutempun, niin menee vähän arvio uusiksi, Palola analysoi.

Edustustehtävät vaativat Jokereilta myös veronsa, kun Brian O'Neill joutui ruman taklauksen kohteeksi, ja lensi pää edellä laitaa päin. Hänen pelikuntonsa onkin täten arvoitus.

Pörssikärjessä Suomesta tutut pelimiehet

Neftehimikin kausi on sujunut ennakko-odotuksia paremmin. Joukkue on kerännyt 30 ottelusta 55 pistettä, vaikka maaliero onkin yhden pykälän pakkasen puolella. Viidestä viimeisestä ottelustaan joukkue on voittanut kolme. Venäläisseura ehti palata tauolta arkeen jo maanantaina, kun sen kaatoi kotonaan Sibirin luvin 4-1.

Joukkueen paras pistemies on ollut Dan Sexton, jonka tilillä 26 ottelussa on lukemat 4+19=23. Paras maalintekijä on myös tuttu SM-liigasta, kun Chad Rau on iskenyt yhdeksän osumaa.

Iso osa Jokereiden syksyn nousukiidossa on ollut tehokkaalla ylivoimapelillä. Tilaisuuksia ei kuitenkaan välttämättä tule keskiviikkona liikaa, sillä Neftehimik on ottanut sarjassa kolmanneksi vähiten rangaistuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle