Onko Jokereiden akuissa virtaa?

KHL / Ennakko
Philip Larsen oli viime viikon kuumin jokeripelaaja.
Jokerit kohtaa vuoden viimeisessä kotiottelussaan Medvescak Zagrebin. Helsinkiläisjoukkueen energiataso oli viime viikon kamppailuissa matalalla, mihin valmennusjohto haki korjausta parilla vapaapäivällä. Näkyykö tämä lisävirtana kaukalossa?

Helsingin Jokereiden viime viikko oli KHL-arjeksi ohjelmaltaan helppo. Joukkue pelasi vain kaksi peliä, joista molemmat kotona. Maanantaina on vuorossa kolmas kotipeli putkeen, joten matkustusrasitusta ei Jokereilla tällä hetkellä pitäisi olla.

Jokerit esiintyi viime viikon molemmissa otteluissaan ailahtelevasti. Hyökkäyspäässä syntyi enemmän tehoja kuin aikoihin, mutta otteista paistoi väsymys. Viisikkopeli ei pysynyt kasassa, eikä Jokerit täten pystynyt käyttämään hyväkseen vahvaa koko viisikon hyökkäystään.

Helsinkiläiset ovat pelanneet koko kauden kapealla materiaalilla, jota loukkaantumiset ovat rasittaneet entisestään. Viime viikolla pakettia täydennettiin hyökkäyspäähän, kun Roope Talaja ja Tim Kennedy kiinnitettiin seuraan. Samaan aikaan liikennettä oli myös toiseen suuntaan, kun Mathis Olimb matkasi Sveitsiin. Norjalainen ei koko kaudella päässyt odotettuun rooliin, joten osapuolet päättivät jatkaa eri suuntiin. Jokerileirin kommenttien mukaan joukkueeseen ei aktiivisesti enää etsitä uusia pelaajia.

Puolustuksessa kova kuormitus on näkynyt muun muassa Topi Jaakolassa, jolle sattui viime viikolla muutama hänelle epätyypillinen virhe. Puolustuksessa positiivista virettä esitti puolestaan Philip Larsen, joka latoi molemmissa peleissä kolme tehopistettä.

Monikulttuurinen kroatialaisjoukkue

Medvescak keikkuu tällä hetkellä läntisen konferenssin yhdeksäntenä. Viidestä viimeisestä pelistään joukkue ei ole saanut kuin kolme pistettä, joten pudotuspelipaikan jahtaaminen on työn ja tuskan takana.

Kroatialaisjoukkueessa on kärkiosaamista, mutta neljään kenttään asti huippupelaajia ei riitä. Paras pistemies on Marek Kvapil, jolla on 41 ottelussa tilillään lukemat 10+17. Paras maalintekijä on ollut SM-liigastakin tuttu Radek Smolenak 13 osumallaan. Seurassa odotetaan varmasti enemmän muun muassa vain kymmenen pistettä tehneeltä Colby Genowaylta sekä maanantaina pelikieltonsa jälkeen kaukaloon palaavalta Gilbert Brulelta.

Suomalaisväriä Zagrebissa edustavat Jesse Saarinen ja varakapteeni Tuukka Mäntylä. Mikko Kousa käväisi seurassa syksyllä, mutta jatkoi matkaansa Berniin marraskuun lopussa.

Maanantain vierasjoukkue on melkoinen kulttuurien sulatusuuni, sillä riveissä on peräti 11 kansalaisuutta. Suurin osa joukkueesta koostuu kanadalaisista, joita on 11 kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle