Törmääkö Jokerit KHL-kärjen muuriin?

KHL / Ennakko
Atte Ohtamaa oli lauantaina ainoa viimeistelyssä onnistunut jokeri.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit on tiistaina todella kovan haasteen edessä, kun koko KHL:ää johtava Lokomotiv Jaroslavl saapuu Helsinkiin. Rautatieläisten joukkue on vieläpä päästänyt kaikista joukkueista vähiten maaleja, joten tehottomuuden kanssa painivalla kotijoukkueella on näköpiirissään hankala urakka.

Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Venäjällä noin kuukausi sitten käydyssä taistossa isännät olivat vahvempia lukemin 3-1.

Helsinkiläiset palasivat torstaina hyvin sujuneelta vieraskiertueeltaan kotiareenalleen. Kuuden peräkkäisen kotiottelun sarja alkoi jatkoaikatappiolla Avangard Omskia vastaan. Lauantaina seura palasi voittojen tielle, kun Barys Astana kaatui lukemin 2-0.

Jokereilla on viime aikoina ollut vaikeuksia saada kiekkoa verkkoon. Astanaa vastaan helsinkiläiset pääsivät etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä hallitsemaan peliä ja laukomaan paljon, mutta ykkössektorin paikkoja omaan systeeminsä nojaten se ei juurikaan luonut. Lauantaina puolustaja Atte Ohtamaa teki joukkueensa molemmat maalit, ja toinen näistä lipui tyhjään rysään.

Jokereiden tehojen etsiminen meni entistä hankalammaksi, kun viime viikon lopulla selvisi, että Juhamatti Aaltonen on sivussa jonkin aikaa. Hänen tilaansa tarkkaillaan viikko kerrallaan, joten kuluvan viikon kotiotteluiden aikana häntä tuskin jäällä nähdään.

Kontiolalla kulkee, Enlundilla ei

Lokomotivin kausi on mennyt yli odotusten. Joukkueen peräsimeen täksi kaudeksi tullut Aleksei Kudašov on saanut paketin hyvin kasaan, joten jaroslavlilaisia vastaan ei yleensä monta maalia tehdä. Usein joukkueen pelit ovat päättyneet varsin niukoilla lukemilla, mutta kuten sijoitus sarjan kärjessä kertoo, on Lokomotiv pystynyt kääntämään nämä taistot edukseen.

Maalivahtikaksikko Aleksei Murygin ja Vitali Kolesnik on jakanut torjuntavastuun ja kerännyt hyvän viisikkopuolustuksen takana oivat tilastot. Muryginin torjuntaprosentti on 95,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,04, ja Kolesnikin luvut puolestaan 92,6 ja 1,86.

Joukkueen puolustuksen ykkösmiehiä ovat Staffan Kronwall ja Patrik Hersley, jotka ovat kovia viivapelotteita hirmuisilla lämäreillään. Joukosta erottuva pakki on myös Mihail Pašnin, joka on KHL:n taklaustilaston kolmas 97 niittauksellaan.

Hyökkäyksessä tehokkaimpia ovat olleet Daniil Apalkov sekä suomalaissentteri Petri Kontiola, jonka ruuti on tosin ollut märkää. Kontiolalla on vasta kolme maalia, mutta syöttöjä hän on jaellut peräti 22 kappaletta.

Joukkueen toinen suomalaispelaaja on Jonas Enlund, jonka kausi ei ole sujunut odotusten mukaan. Viime talvena hyvin Sibirissä pisteitä latonut hyökkääjä hankittiin Jaroslavliin tekemään tehoja, mutta 20 ottelussa hän on saalistanut vain kolme maalia eikä ainoatakaan syöttöpistettä. Seitsemän edellistä peliä ovat menneet kiikareilla, vaikka peliaikaa on tullut aina yli 15 minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle