Lauantai-ilta, täysi tupa ja uusi jääprojektori - Jokereilla hienot puitteet ensimmäiseen kotiotteluun

KHL / Ennakko
Ryan Zapolski johdattaa Jokerit tänään pitkästä aikaa Helsingin Areenan jäälle.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lopultakin, voisi joku jo todeta, kun Jokereiden liki kuukauden mittainen vieraspelien putki päättyy tänään. Helsingin Areenan jäällä joukkue kohtaa koko KHL:n sarjataulukon peränpitäjän, Dinamo Riikan.

Jokerit lähtee illan otteluun Dinamo Riikaa vastaan valtavana ennakkosuosikkina, sillä Dinamo on onnistunut voittamaan alkukauden otteluistaan ainoastaan kaksi. Tappioita joukkueelle on kertynyt jo yhdeksän.

Jokereiden alkukausi on puolestaan ollut vahva. Joukkue päätti vieraspelinsä neljään perättäiseen vierasvoittoon ja voitolla tänään se nousisi jälleen läntisen konferenssin kolmannelle sijalle Pietarin SKA:n ja Moskovan TsSKA:n kantaan.

Suorituksen arvoa nostaa se, että viimeisimmät vieraspelinsä Jokerit pelasi kaukana kaukoidässä, jossa voittaminen ei ole koskaan helppoa. Esimerkkinä tästä käy KHL:n ehdottomaan eliittiin kuuluva TsSKA, joka hävisi viimeisimmän vieraspelinsä Admiral Vladivostokille.

– Olemme pelanneet hyvin ja ansainneet voittomme. Tiesimme, että on vaikeata aloittaa kausi noin pitkällä vierasputkella. Neljä ensimmäistä olivat todella kovia pelejä ja neljä seuraavaa raskaita pitkän matkustamisen takia, Jokereiden kapteeni Peter Regin kuvaili alkukauden haasteita.

Jokereiden alkukauden vahvuutena on ollut tasaisuus. Joukkueen peli on pysynyt kasassa 60 minuutin ajan, eikä todellisia notkahduksia ole tullut yhdessäkään ottelussa. Viime kauteen nähden Jokereilla on ollut myös enemmän vastuunkantajia, kun ykkösketjun sijaan myös muut ketjut ovat saaneet paljon onnistumisia.

– Kokoonpanossamme on mukana viime kautta enemmän kokemusta ja leveyttä. Meillä on viisi ketjua, jotka pystyvät pelaamaan, mutta myös puolustus on parempi. Yleisesti ottaen olemme olleet jotenkin valmiimpia kauteen, vaikka harjoituskausi olikin huonoa peliä, etenkin Pietarissa pelatussa turnauksessa. Nyt olemme pelanneet tasaisen varmasti, Regin kuvaili.

Jokereiden asemaa ennakkosuosikkina lujittaa myös se, että joukkueella ei ole ketään loukkaantuneena, vaan se pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Viime otteluun nähden tämä tarkoittanee sellaista muutosta, että Pekka Jormakka ja Tommi Huhtala ottavat oman paikkansa John Normanin rinnalta kolmosketjussa, muiden kentällisten pysyessä ennallaan.

Jokereille iso ilta myös kaukalon ulkopuolella

Jokereiden illan vastustajalle Dinamo Riikalle alkukausi on siis ollut hankala. Joukkuetta povailtiin ennen kauden alkua KHL:n häntäsijoille, mutta kauden alku on ollut vielä odotettuakin heikompi.

Dinamo saapuu Helsinkiin peräti seitsemän perättäistä tappiota niskassaan ja sen kauden ainoat voitot ovat elokuulta Barys Astanasta sekä Jugra Hanty-Mansijskista.

Yksi syy joukkueen vaisuuteen löytyy sen hyökkäyspelaamisesta. Yhdessätoista pelaamassaan ottelussa Dinamo on iskenyt ainoastaan 16 maalia ja ainoastaan kahdessa voittopelissään se on onnistunut tekemään enemmän kuin yhden maalin ottelussa.

Joukkueen hyökkäyksen yksinäinen syömähammas on ollut Miks Indrasis, joka on ollut mukana yli puolessa Dinamon maaleista summaten alkukaudella tehot 5+4.

Tätä taustaa vasten Jokereille ei illan kamppailusta kelpaa mikään muu kuin täysi kolmen pisteen voitto. Vastustajan sijaan huomio kiinnittyykin enemmän itse ottelutapahtumaan. Lauantai-iltana nähdään nimittäin ensi kertaa käytössä Jokereiden uusi jääprojektori, jollainen Suomessa on nähty aiemmin vain vuoden 2013 jääkiekon MM-kisojen aikaan.

Jokereiden osalta lauantai-illan ottelulla on kuitenkin iso merkitys jatkon kannalta. Viime kautinen jokerijoukkue nähtiin nimettömänä ja pelitavaltaan tylsänä, eikä se onnistunutkaan houkuttelemaan riittävästi yleisöä Jokereiden kotiotteluihin.

Tämän kauden joukkue on kuitenkin vieraspeleissä jo näyttänyt olevansa aivan toista maata viime kauden joukkueeseen verrattuna ja myös Sami Lepistön, Eeli Tolvasen ja Olli Palolan kaltaiset tunnetut hankinnat lisäävät mielenkiintoa joukkuetta kohtaan.

Illan Dinamo-ottelu onkin odotuksen ja hyvien vieraspelien myötä myyty loppuun, mutta saadakseen positiivisen kierteen jatkumaan ja hallin täyteen myös tulevissa peleissä, tulee Jokereiden onnistua tarjoamaan heti alusta lähtien viihdyttävää peliä ja ennen kaikkea voittoja.

Tässä viime kauden jokerijoukkue ei onnistunut, mutta nyt Jokereissa on aivan toinen henki:

– Kotikaukalossa sitä saattaa joskus yrittää vähän liian hienoja juttuja. Vieraissa on helpompi olla kärsivällinen, eikä kolmannen erän 0–0-tilanteessa tarvitse viihdyttää ketään. Kotona sen sijaan haluamme viihdyttää, Regin toteaa.

– Meillä on hyvä konsepti ja pelitapa, haluamme olla aggressiivisia ja karvata aktiivisesti. Selvisimme alkurutistuksesta aika hyvin, mutta nyt pitää ottaa siitä etu myös kotikaukaloon. Jos saamme näistä kotiotteluista hyvän tuloksen, olemme rakentaneet kauteen aika hyvät asetelmat, Regin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle