Joulusiivouksen kautta Jokereiden piparipurkille

KHL / Ennakko
Mikelis Redlihs yritti maalintekoa, mutta Niko Kapanen oli ensimmäisenä irtokiekossa.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokereiden ensimmäinen KHL-syksy päättyy maanantaina Helsingissä, kun vieraaksi saapuu Riian Dinamo. Riittääkö keskittyminen vielä yhteen otteluun ennen muutaman päivän joululomaa?

Maanantain ottelu on joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen. Jokerit on voittanut kaikki kolme kauden aiempaa ottelua.

Latvialaiset siivosivat viime viikolla kokoonpanoaan, kun Marcel Hossa, Edgars Masalskis, Georgis Pujacs sekä Peter Stšastlivi potkittiin farmikomennuksen kautta avoimille työmarkkinoille. Stšastlivi jatkaa kauttaan Sotšin paidassa, muista pelaajasiirroista ei ole varmaa tietoa.

Siivottujen paikkojen täyttäminen aloitettiin hankkimalla Medveščak Zagrebista kanadalaishyökkääjä Brock Trotter, jonka ura on ollut pahojen loukkaantumisten sävyttämä. 27-vuotias Trotter pelasi Riiassa myös kaudella 2010-11 tehden 26 pistettä 49:ssä pelaamassaan runkosarjan ottelussa.

Latvialaisten avainpelaajista parhaassa iskussa ovat Trotterin vanhat ketjukaverit Mikelis Redlihs ja Lauris Darzins. Ruotsalaisen Linus Videllin täydentämä kolmikko on rakentanut kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä viisi maalia. Istuttaako päävalmentaja Artis Abols tutun miehen välittömästi Videllin paikalle? Ykkösketjun taustalla myös Miks Indrasis on onnistunut maalinteossa kahdessa viime ottelussa. 

Riian Dinamo majailee läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on jo kymmenen pistettä. Latvialaiset ovat KHL:n toiseksi huonoin vierasjoukkue, mutta edellisen kohtaamisen alla Erkka Westerlund myönsi latvialaisten olevan todella hankala vastustaja.

Edellisessä ottelussaan latvialaiset katkaisivat neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla Avtomobilist Jekaterinburgin vieraissa puhtaasti maalein 3-0. Kyllä, sen saman Jekaterinburgin joukkueen, jolle Jokerit hävisi viimeisimmän vieraskiertueensa avauksessa tylysti 4-0.

Linus Omarkila on ollut kiireinen viikonloppu.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Haluaako Jokerit kolme pistettä?

Samaisen vieraskiertueen seuraavissa otteluissa Jokerit otti isot voitot Ak Bars Kazanista ja Metallurg Magnitogorskista, mutta päätti reissunsa 6-2-notkahdukseen Slovan Bratislavan vieraana.

Bratislavassa nähdyn hienoisen ohipelin riski on taas olemassa. Jos loppuviikosta jouluostoksia hoitanut Jokerit antaa yhtään tilaa leppoisille tunnelmille, hyvin luistelevat latvialaiset nappaavat tarjolla olevat kolme vieraspistettä pukinkonttiinsa. Maanantaina Jokereita odottaa kuitenkin lähes täysi kotihalli, jonka luulisi nostavan vireyttä.

Kotijoukkueen kuumin pelaaja on edelleen Steve Moses, jonka viiden viimeisen ottelun saldo on komeat kahdeksan pistettä. Mosesin ketjukaveri Linus Omark pelasi viikonloppuna Sotšin EHT-turnauksessa kolme ottelua tehoin 0+5. Viimeisissä seitsemässä Jokerit-pelissä tilille on kertynyt vain yksi tehopiste. Miten mahtaa "Limpanin" putki kulkea maanantaina tiukan viikonlopun ja matkustamisen päälle?

Omarkin lisäksi myös Petteri Wirtanen ja Henrik Karlsson urakoivat viikonlopun maajoukkuepaidassa. Maanantaina Jokereiden maalilla nähdään Riku Helenius.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Hiipunut hyvän alkukauden jälkeen. Viimeisen kymmenen pelin pistesaldo vain 1+3 höystettynä teholukemalla -6.

Linus Omark #67 | Luulaja

Laitahyökkääjä

Raskas, mutta tehokas viikonloppu takana. Vieläkö luistin kulkee?

» Lähetä palautetta toimitukselle