Jokereilla loppurutistus ennen olympiataukoa

KHL / Ennakko
Olympialaisiin pääsy oli Marko Anttilalle yksi kauden tavoitteista.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerit pelaa kaksi viimeistä otteluaan ennen olympiaturnausta, jonne joukkueesta matkaa peräti yhdeksän pelaajaa.

Helsingin Jokerit sai valoa tunnelin päähän tiistaina, kun se voitti kolmen tappiollisen ottelun jälkeen Salavat Julajev Ufan voittolaukauskisan jälkeen. Viikonloppuna joukkueella on loppurutistus ennen olympiataukoa. Jokerit pelaa kahteen otteeseen Dinamo Riikaa vastaan: perjantaina Helsingissä ja sunnuntaina Riiassa.

Maalinteko on ollut Jokereille nihkeää viime aikoina, mutta Ufaa vastaan verkko heilui varsinaisella peliajalla neljä kertaa.

– Kyllä se toi vapautuneisuutta ja oli iso juttu, että saatiin kairattua voitto. Kyllä me tiedämme joukkueemme maalintekopotentiaalin, mutta eipä ne maalit ainakaan jäpittämisellä tule. Rentous on se juttu. Nämä voitot auttavat, varsinkin rankkarikisassa, Marko Anttila sanoo Jokereiden tiedotteessa.

Anttila valittiin yhdessä Karri Rämön, Sami Lepistön, Eeli Tolvasen ja Tommi Kivistön kanssa Leijonien olympiajoukkueeseen. Rämö tosin loukkaantui tiistain ottelussa ja sai aivotärähdyksen. Siitä, kuinka pitkään Rämö on sivussa ja jääkö olympiaturnaus hänellä väliin, ei ole vielä tietoa.

Anttila kertoo, että hän oli ennen kautta asettanut itselleen tavoitteeksi olympiapaikan ja tehnyt sen eteen kovasti töitä.

- Olympiapaikka oli yksi henkilökohtainen tavoitteeni tällä kaudella, että kunpa pääsisi. Onneksi tuli, nyt pääsee sinne unelman kimppuun. Tavoitteena on voittaa jotain.

Aiemmin Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen valittiin Jokereista Brian O'Neill, Ryan Zapolski ja Matt Gilroy. Lisäksi John Norman täydentää Ruotsin olympiajoukkuetta.

Lokomotiv hönkii takana

Huiman alkukauden jälkeen Jokerit on pelannut viime kuukausina ailahtelevasti. Samalla taistelu läntisen konferenssin kolmannesta sijasta on tiivistynyt. Lokomotiv Jaroslavl on takana enää pisteen päässä. Jokerit on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Viikonlopun otteluiden vastustaja Dinamo pelaa enää kunniasta ja maineesta. Joukkue menetti aikoja sitten mahdollisuudet pudotuspeleihin ja on rämpinyt jälleen läntisen konferenssin hännillä. Perjantain otteluun joukkue tulee seitsemän ottelun tappioputkessa.

– Meillehän se juuri onkin vaikea paikka, he saavat tulla rennosti pelamaan ja näyttämään tulevia sopimuksia ja sellaista varten. Meiltä vaaditaan todella hyvä suoritus. Pitää keskittyä siihen, että saadaan oma peli kuntoon ja saamme alle kaksi hyvää peliä ennen taukoa. Riika on ollut aina kova vastustaja meille. Heiltä ei saa oikein mitään helpolla. He taistelevat ja ovat fyysinen joukkue, yritetään vastata siihen, Anttila ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle