Tosipelit jatkuvat Helsingin Areenalla Suomi-Venäjä -hengessä

KHL / Ennakko
Dinamo Moskova vieraili viimeksi helmikuussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistaina Helsingin Areenalla juhlittiin yhtä Suomen jääkiekkohistorian hienoimmista hetkistä. Perjantaina ottelut jatkuvat - ja jälleen Venäjä-Suomi-hengessä.

Jokerit palaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen kotihalliinsa. Vuoden ensimmäisen kotiottelun asetelmat ovat herkulliset, kun helsinkiläisten vieraaksi saapuu tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva Dinamo Moskova. 

Jokereiden voittoputki katkesi edellisessä ottelussa Slovakiassa, kun Slovan Bratislava oli helsinkiläisiä parempi lukemin 4-2. Jokereilta onnistuivat puolustajat, kun Daine Todd ja Topi Jaakola tekivät laihaksi lohduksi jääneet osumat. 

Perjantaina lisätehoja odotetaan ainakin tuoreimmilta Jokereiden vahvistuksilta Tim Kennedyltä ja Pascal Pelletieriltä, jotka molemmat ovat keränneet kolmessa ottelussa tehot 0+1. Herrat ovat saaneet totutella Jokereiden pelisysteemiin jo pari viikkoa, joten tulosta pitäisi alkaa pelien koventuessa syntyä.

Uudeksi hankinnaksi voidaan vielä lukea myös Bluesista tullut, neljä KHL-ottelua pelannut Roope Talaja, joka ei ole vielä tehoja tehnyt.

Dinamo on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Viime ottelusta tuli kuitenkin komea päänahka, kun hallitseva mestari Pietarin SKA kaatui Moskovassa peräti lukemin 5-1. 

Jokerit ja Dinamo Moskova ovat kohdanneet KHL:ssä kolmesti, ja Jokerit on voittanut otteluista kaksi. Viimeisin kohtaaminen oli tämän kauden alussa, kun Jokerit voitti kotonaan 2-1. 

Täksi kaudeksi Dinamoon siirtynyt joukkueen suomalaisvahvistus Juuso Hietanen on tehnyt 43 ottelussa 13 pistettä. 

On aika palata KHL-arkeen, mutta nuorten MM-kisoista muistuttaa perjantaina vielä se, että Jokerit palkitsee ennen ottelua joukkuetta juniorina edustaneen Olli Juolevin, 17. Huippulupaava Juolevi kiekkoilee nykyään Pohjois-Amerikassa OHL-joukkue London Knightsin riveissä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle