Jokereilla pikavisiitti Helsingissä - Dinamo Moskova saapuu vieraaksi

KHL / Ennakko
Karri Rämö palaa Jokereiden maalille. Viimeksi hän pelasi lauantaina ulkoilmaottelussa SKA:ta vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit tasapainottelee tällä viikolla vieras- ja kotiotteluiden välillä. Tiistaina joukkue pelasi vieraskentällä, tänään kotona ja lauantaina jälleen vieraissa.

Jokerit pelaa tänään kotiottelun Dinamo Moskovaa vastaan mutta matkaa jo lauantaiksi Nižni Novgorodiin Torpedon vieraaksi. Tiistaina Jokerit pelasi vieraskaukalossa Severstal Tšerepovetsia vastaan.

Sitä ennen helsinkiläiset pelasivat lauantaina Kaisaniemessä ulkojäillä Pietarin SKA:ta vastaan.

Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Jokerit palasi tiistaina Severstalia vastaan voittojen tielle, vaikka Ryan Zapolski joutuikin vieraiden maalilla kauden toistaiseksi kovimpaan kiekkosateeseen. Häntä kohden lauottiin 40 kertaa.

Jokereiden maalinteon tehokkuus oli toisessa erässä kuitenkin kovalla tasolla, ja joukkue latoi kolme osumaa. Sen myötä Jokerit nappasi 3–2-voiton.

Kesällä talouskurimuksessa rämpinyt Dinamo Moskova on vaikeuksista huolimatta pelannut kelpo kauden ja pitää läntisen konferenssin kuudennella sijalla. Dinamon takalinjoilla pelaa jo kolmatta kautta Juuso Hietanen, joka on tehnyt toistaiseksi tällä kaudella tehot 4+6.

Dinamo on ollut Jokereilla haastava vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet yhdeksän kertaa KHL:ssä, ja Dinamo on voittanut niistä peräti seitsemän. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Moskovassa Dinamon 2–1-voittoon voittolaukausten jälkeen. Jokerit on viimeksi onnistunut kukistamaan Dinamon syyskuussa 2015.

Maalivahdit jakavat vastuuta

Karri Rämön palattua loukkaantumisen jälkeen takaisin Jokereiden vahvuuteen hän ja Zapolski ovat jakaneet tasaisesti torjuntavastuuta. Torstaina on jälleen Rämön vuoro luistella tolppien väliin.

Jokereilla on pieniä loukkaantumishuolia erityisesti puolustuksessa. Juho Rautanen, Mike Lundin ja tiistaina loukkaantunut Niclas Andersen ovat sivussa narripaitojen kokoonpanosta. Jokereilla riittää kuitenkin leveyttä puolustuksessa, joten se saa kolme pakkiparia täyteen.

Tiistain ottelussa loukkaantui myös Mika Niemi, joka on sivussa Dinamoa vastaan.

Jokereiden hyökkäysvitjoissa nähdään jälleen kierrätystä, sillä Antti Pihlström ja Tomi Mäki nousevat kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle