Palaako Jokerit juhlissaan voittokantaan?

KHL / Ennakko
Brian O`Neill johtaa Jokereiden tehokkainta kenttää.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit on huikean voittoputkensa jälkeen hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Perjantaina seura juhlistaa 50 vuoden taivaltaan ja yrittää palata voitottokantaan Minskin Dinamon kustannuksella.

Jokereiden orastava tappioputki alkoi viikko sitten, kun helsinkiläiset kävivät Pietarin SKA:n kanssa huikean taiston, joka päättyi venäläisjoukkueen voittoon jatkoajalla. Tuon jälkeen Jokerit hävisi pari kotipeliä putkeen. Molemmissa helsinkiläiset pääsivät laukomaan paljon vastustajan maalia kohden.

Viisikkopeli ei kuitenkaan pysynyt aivan samalla tasolla kuin alkukaudesta. Ongelmaksi on myös muodustumassa useamman ketjun hyökkäyspeli, sillä ainoastaan Brian O'Neillin johtama vitja pystyy luomaan jatkuvaa painetta ja maalipaikkoja illasta toiseen.

Jokereiden hyökkäysketjut ovat eläneet kauden aikana paljon. O'Neill ja Eeli Tolvanen ovat tutkapari, mutta muuten etenkin kahden ensimmäisen ketjun osalta turbulenssi on ollut jatkuvaa. Varsinkin kapteeni Peter Regin kaipaisi vierelleen edes toisen laiturin, joiden kanssa yhteistyö sujuisi illasta toiseen.

Minskissä ulkomaalaiset jälleen isossa roolissa

Minskin Dinamo on valahtanut läntisen konferenssin sijalle 10, kun 25 otelusta tilille on kertynyt 31 pistettä. Maaliero on pakkasella kymmenen maalin verran.

Viidestä viimeisestä ottelustaan valkovenäläiset ovat voittaneet kaksi. Viimeisin ottelu joukkueella oli keskiviikkona Mokosvan TsSKA:n vieraana. Isännät veivät kamppailusta pisteet lukemin 4-1.

Minskiläisten kärki tulee edellisiltä kausilta tuttuun tapaan Pohjois-Amerikasta, vaikka melkein koko porukka on mennytkin uusiksi viime kaudesta. Joukkueen pörssikärjen muodostavat hyökkääjät Quinton Howden, Justin Fontaine, Jack Skille sekä puolustaja Marc-Andre Gragnani. Viime kaudella Tapparassakin pelannut Charles Linglet sen sijaan hakee virettään, kun pisteitä on tilillä vasta viisi. Joukkueen ykkösvahtina häärii puolestaan NHL-kaukaloista tuttu ruotsalainen Jhonas Enroth.

» Lähetä palautetta toimitukselle