Minsk pulassa - ottelusarja katkolla Jokereille

KHL / Ennakko
Taistelu jatkopaikasta tiivistyy torstaina Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit haki Minskistä kaksi arvokasta vierasvoittoa ja on tukevasti kiinni ottelusarjan voitossa. Tiiviisti puolustava Jokerit on päästänyt neljässä pudotuspeliottelussa vain viisi maalia ja saa kolme yritystä minskiläisten kauden päättämiseen. Ensimmäinen mahdollisuus on torstaina Helsingissä.

Kauden kymmenes keskinäinen kohtaaminen, edessä pudotuspelien viides ottelu ja jatkopaikka on katkolla Jokereille. Minskin Dinamo pystyi ottamaan tärkeän vierasvoiton sarjan ensimmäisessä ottelussa Helsingissä, mutta vain koska Jokerit sähläsi kahden maalin johdon jatkoaikatappioksi pelattuaan yhden huonon erän.

Tuon lipsahduksen jälkeen sarja on edennyt Jokereiden hallinnassa. Osoituksena siitä joukkue palasi myöhään tiistai-iltana Minskin reissulta tuomisinaan kaksi otteluvoittoa maalierolla 7−1. Linus Omarkin neljän tehopisteen ilta murskasi Minskin selkärangan ensimmäisessä vierasottelussa, ja seuraavana päivänä ratkaisijoina toimivat Niko Kapasen johtaman ykkösketjun laiturit Juhamatti Aaltonen ja Niklas Hagman. 

Urheilullinen ja tiivis Jokerit

Minsk on saanut pudotuspelien neljässä ottelussa kiekon Jokereiden maaliin yhteensä vain viisi kertaa. Henrik Karlsson pelasi maanantaina Minskissä nollapelin ja tuuraaja Riku Heleniuksenkin taakse livahti seuraavassa pelissä tiistaina vain yksi kiekko.

Jokereiden energiakentässä ja alivoimalla urakoiva Tomi Mäki arvioi koko joukkueen puolustuksen tiivistyneen vierasmatkalla.

− Koko joukkueelta hyvää puolustamista. Meidän täytyy myös hyökätä fiksusti, he elävät vastaiskuista.

− Minskin kärkiketjut tekivät ylivoimalla tuhoisaa jälkeä runkosarjassa. Isoin juttu on se, että pystymme ottamaan heiltä tilan ja ajan pois ja paineistamaan heti alueelle tulon jälkeen, Mäki summasi Jokereiden kehittyneitä alivoimakuvioita ja puolustamista joukkueen kotisivuilla.

Päävalmentaja Erkka Westerlund ennakoi ennen ottelusarjaa Jokereiden olevan vastustajaansa urheilullisempi joukkue. Näyttää siltä, että valmentajavelho on oikeassa. Minskin vastuunkantajat ovat vähissä ja raskaasti kuormitettuja. Jokereiden neljän ketjun tasainen "jyskytys" on ollut myrkkyä valkovenäläisille.

− Kaksi peliä, tauko ja taas kaksi peliä, tiukkaa settiä on. Mutta olemme valmistautuneet siihen. Jaksamme tehdä joka pelissä voittoon tarvittavan määrän töitä. Se kääntyy varmasti eduksemme, Mäki kertoi ottelutahdista.

Vaikka numeroiden valossa torstain ottelun asetelmat ja Jokereiden jatkopaikka näyttävät selkeiltä, täytyy ottelu ensin pelata. Esimerkiksi pari hölmöä jäähyä voivat venyttää sarjan toiseenkin Minskin reissuun.

Lisämatkustamisen sijaan Jokerit valitsee varmasti mieluummin jatkopaikan ja pari ylimääräistä vapaapäivää kotimaisemissa ennen seuraavaa ottelusarjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle