Kapanen ja Gunderson palaavat Areenalle

KHL / Ennakko
Niko Kapanen avaa kautensa Minskin Dinamoa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit päättää alkukauden kotiputkensa keskiviikkona, kun Minskin Dinamo saapuu Helsinkiin. Kotijoukkue saa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaukaloon kapteeninsa, kun Niko Kapanen on jälleen pelikunnossa. Vastustajan paidassa jäälle luistelee puolestaan viime kaudella Jokereissa loistanut Ryan Gunderson.

Jokerit ja Dinamo ottivat yhteen viime kevään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tuolloin valkovenäläiset voittivat avausottelun, mutta sen jälkeen Jokerit runnoi neljä kiinnitystä putkeen ja marssi jatkoon. Sarjan pari ensimmäistä peliä olivat tiukkoja vääntöjä, mutta loput kolme Jokerit vei selvin numeroin.

Tämän syksyn joukkueet ovat aloittaneet täysin eri tahdeilla. Jokerit on pelannut kolme peliä kotonaan ja ottanut kaikista täydet pisteet. Etenkin viime lauantain esitys Moskovan TsSKA:ta vastaan oli seuralta loistava, ja 3-0-voitto sarjan ennakkosuosikista lämmittää helsinkiläisiä varmasti pitkään.

Lauantain peli oli tyyliltään erilainen kuin kaksi edellistä, sillä TsSKA oli huomattavasti Torpedoa ja Severstalia aktiivisempi joukkue. Jokereiden paketti pysyi kovassa paineessa paremmin kasassa kuin passiivisia joukkueita vastaan.

Dinamo on pelannut saman määrän otteluita, mutta pisteitä on ainoastaan yksi. Sen joukkue kaapi avausottelustaan Moskovan Spartakin vieraana. Yhdellä pisteellään seura on konferenssin viimeisenä, kun taas kärkipaikalla kiikkuu juuri Jokerit.

Pohjoisamerikkalaiset valkovenäläisten tähtinä

Vieraiden kesän merkittävin hankinta oli Jokereista naarattu Ryan Gunderson. Viime kaudella peräti 36 pistettä runkosarjassa saalistanut puolustaja on merkittävä lisä Dinamon kiekolliseen peliin ja ylivoimaan. Toistaiseksi yhdysvaltalainen on kuitenkin jäänyt pisteittä.

Minskiläisten hyökkäys pohjaa vahvasti viime kaudelta tuttuun pohjoisamerikkalaiseen osaamiseen. Joukkueen tehomiehiä ovat Jonathan Cheechoo, Matt Ellison, Ryan Vesce, Paul Szczechura ja Charles Linglet. Viime aikoina on liikkunut huhuja Valko-Venäjän tähtipelaajien Kostitsinin veljesten Sergein ja Andrein palaamisesta kotimaansa ylpeyden riveihin, mutta ainakin toistaiseksi miehet ovat pysyneet Novgorodissa.

Jokereiden puolella ketjukokoonpanot ovat alkaneet vähitellen löytyä. Nyt pakettia kuitenkin hämmennetään vähän, kun kapteeni Niko Kapanen on toipunut pelikuntoon. Monipuolinen sentteri antaa valmennukselle mahdollisuuden erilaisten kokoonpanojen testaamiseen ja myös runkopelaajien lepuuttamiseen.

Keskiviikon ottelu päättää Jokereiden kauden avanneen neljän kotiottelun putken. Tämän jälkeen helsinkiläisten maisemat vaihtuvat, kun joukkue matkaa aina Tyynenmeren rannalle saakka.

Seuraa Heitä

Artur Gavrus # | Dinamo Mn

Hyökkääjä

Vaasan Sport kaavaili Gavrusista isoa palasta joukkueeseensa, mutta valkovenäläinen halusi palata isiensa maille elokuussa.

Pekka Jormakka #25 | Jokerit

Laitahyökkääjä

On ollut kaikissa kolmessa ottelussa Jokereiden näkyvimpiä pelaajia. Jatkuuko positiivinen vire?

» Lähetä palautetta toimitukselle