Metsolan Amur koettaa puhkaista Jokereiden puolustuksen - Narripaidat uuden haasteen edessä

KHL / Ennakko
Pekka Jormakka kiepsautti voittolaukauskilpailussa maalin Juha Metsolan selän taakse reilu vuosi sitten, kun Amur Habarovsk vieraili viimeksi Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit yrittää pitää takuuvarman suoritustasonsa, vaikka otteluruuhka painaa päälle. Keskiviikkona Helsingissä vastassa on Amur Habarovsk.

KHL-joukkueet pelaavat pelejä peräkkäisinä päivinä runkosarjassa. Jokereilla on kuitenkin nyt edessään ensimmäistä ja viimeistä kertaa runkosarjassa toinen peli kahden päivän sisään, kun Amur Habarovsk vierailee Helsingissä.

Jokerit kukisti eilen tiistaina Sibirin 2–1, mikä sopi varsin hyvin myös Amurille. Kaukoidän joukkue taistelee KHL:n itäisen konferenssin kahdeksannesta sijasta Salavat Julajev Ufan ja Sibir Novosibirskin kanssa. Kolmikko on kahden pisteen sisällä.

Amurin maalilla kiekkoja torjuu Juha Metsola, joka pelaa jälleen mainiota kautta kaukoidän seurassa. Kolmannella kaudellaan KHL:ssä ja Amurissa Metsola on toistaiseksi esiintynyt jo 33 ottelussa. Hän on pelannut KHL-maalivahdeista toiseksi eniten tällä kaudella.

Metsola joutuu illasta toiseen melkoiseen kiekkosateeseen Amurin maalilla, sillä häntä kohden lauotaan keskimäärin 29 kertaa ottelussa. Hurjimpina iltoina vastustaja on tykittänyt jopa 50 kertaa kohti Metsolan maalia.

– Ei se laukausten määrä kuitenkaan aina kerro totuutta. Vaikka laukoisi sata kertaa siniviivalta, mutta jos ei ole trafiikkia maalin edessä, niin ei siinä silloin ole mitään hätää, Metsola kertoo Jokereiden mediaennakossa.

– En tiedä, olenko pelannut erityisen hyvin, mutta yhtä vaille kaikki ottelut aloittanut, tosin ihan kaikkia en ole lopettanut. Mukava on olla, kun saa pelata niin paljon kuin haluaa ja ehkä vähän enemmänkin silloin tällöin, Metsola sanoo.

Kiekkosade lienee luvassa Metsolalle myös keskiviikkoiltana, ellei Jokereilla otteluruuhka hidasta niin pahasti, että helsinkiläisjoukkueelta nähtäisiin vaisumpi peli väsyneenä. Jokereilla onkin iso haaste siinä, kuinka se pystyy pitämään kovan työmoraalin, intensiteetin ja kamppailuhalukkuuden kentällä, vaikka se pelaakin toista ottelua kahteen päivään.

Jokereilla on kuitenkin se etu, että kokoonpanossa rotaatio pyörii, ja siten keskiviikkona jäällä on myös tuoreilla jaloilla varustettuja pelaajia. John Norman, Pekka Jormakka ja Henri Ikonen olivat huilivuorossa tiistaina.

Jokereilla maalimäärät pysyvät alhaalla molemmissa päissä

Jokereiden otteita on määrittänyt puolustus - viime aikoina vielä alkukauttakin korostuneemmin. Joukkue on luottanut siihen, että vaikka se tekisi vain yhden, kaksi tai kolme maalia, omiin ei mene yhtä tai kahta maalia enempää. Silloin mahdollisuus taistella voitosta on iso.

Neljässä viime ottelussa Jokerit on päästänyt ainoastaan kolme maalia. Kahdesti maali on pysynyt puhtaana. Amurilla on edessään iso työ, jos joukkue aikoo murtaa Jokereiden puolustuksen.

Maaliverkot eivät ole Jokereilla heiluneet myöskään toisessa päässä. Jokerit on tehnyt neljässä viime ottelussaan vain yhdeksän maalia – ja voittanut silti kaikki neljä otteluaan.

Amur on tunnettu tiiviistä puolustuksesta ja vähämaalisista kamppailuista, mutta tällä kaudella maaleja on nähty edellisiä kausia enemmän. Siitä esimerkkinä ovat joukkueen kaksi viimeisintä ottelua, joissa mätettiin varsinaisella peliajalla yhteensä 13 maalia.

– Olemme aina puolustaneet hyvin, mutta sitten ei olla pystytty tuottamaan hyökkäyspäähän mitään. Nyt on tehty maaleja paljon, toki omissakin on soinut vähän enemmän, mutta mieluummin sitä voittaa 6–5 kuin häviää 0–2, Metsola pohtii joukkueensa esityksiä.

Amurin syyskuu oli sysimusta, sillä habarovskilaiset hävisivät peräti yhdeksän ottelua putkeen. Viime aikoina Amur on ollut varsin vahvassa vireessä, sillä se on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän.

Viimeksi Jokerit ja Amur kohtasivat syyskuun alussa Habarovskissa. Silloin Jokerit oli parempi 4–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle