KHL:n itäisin joukkue saapuu Helsinkiin - luvassa runsasmaalinen ilta?

KHL / Ennakko
Johtavatko Jokereiden viime ottelun sankarit joukkueensa voittoon myös tänään?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden vieraaksi illan ottelussa saapuu KHL:n itäisin joukkue, Admiral Vladivostok. Hyvän kauden pelannut joukkue löytyy viidenneltä sijalta itäisestä konferenssista, mutta se on hävinnyt molemmat tämänkertaisen vieraskiertueensa ottelut.

Ennakko-odotuksiin nähden Admiralin kausi on sujunut loistavasti. Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jääneen ryhmän odotettiin kuuluvan konferenssinsa heikoimpiin joukkueisiin. Toisin on kuitenkin käynyt, ja joukkue on napsinut pisteitä tasaisesti läpi kauden.

Joukkueen vahvuus on ollut ennen kaikkea sen vahva vieraspelaaminen. Admiral löytyykin koko liigan sijalta seitsemän kerättyjen vieraspisteiden määrässä. Vertailun vuoksi Jokerit löytyy samasta tilastosta vasta sijalta kahdeksan, vaikka johtaakin omaa divisioonaansa.

Admiralin erikoisuus on sen negatiivinen maaliero. Hyvin toimineen hyökkäyspelin (135 tehty maalia) vastapainoksi joukkue on päästänyt 138 maalia, mikä tarkoittaa yli 2,6 maalia ottelua kohden. Joukkueen trendinä ovatkin olleet puolin ja toisin suurinumeroiset ottelut. Tänään joukkueen ei kannattaisi kuitenkaan maalintekokilpailuun lähteä, sillä Jokerit on materiaaliltaan laadukkaampi kokonaisuus.

Admiraliltakin löytyy kuitenkin taitoa ja laajuutta kokoonpanostaan. Erityisesti esiin nousee joukkueen ykköspuolustajapari, Jonathon BlumOskars Bartulis. Isoja minuutteja illasta toiseen pelaava kaksikko ovat pelanneet vahvan kauden molemmissa päissä kaukaloa. Pisteitä miehet ovat keränneet molemmat reilusti yli 20 ja plus-miinus tilasto näyttää molempien kohdalla samaa lukemaa +12.

Blum tuli aikoinaan varatuksi ykköskerroksella NHL:ään, mutta on nyt hakemassa uutta vauhtia Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Viime kaudella mies pääsi pelaamaan muutaman ottelun NHL:ää Minnesota Wildin riveissä, mutta ura ei lähtenyt halutulla tavalla lentoon.

Admiralin muuten kovin nimettömässä puolustuksessa keskimäärin rightin puolen pelaaja on onnistunut tavoitteessaan hyvin: peliaikaa mies on kellottanut yli 25 minuuttia ottelua kohden, on joukkueensa selkeä ykköspuolustaja ja löytyy sijalta 9. KHL:n puolustajien pistepörssistä.

NHL-mittaisessa kaukalossa kotiottelunsa pelaava joukkue on onnistunut hankkimaan riveihinsä myös toisen mielenkiintoisen entisen NHL-pelaajan. Viime kaudella Torontoa edustanut David Booth liittyi seuraan kesken kauden. Yli 500 NHL-ottelun mies on sopeutunut nopeasti Itä-Venäjälle ja tehnyt pelaamissaan otteluissa tehoja lähes piste per peli tahtiin.

Jokereilla ei loukkaantumisvaraa

Jokereiden ennestään pitkä loukkaantumislista sai viime viikolla jatkoa, kun Roope Talaja joutui sivuun kuudeksi ja Niklas Hagman kolmeksi-neljäksi viikoksi. Tämän lisäksi Jesse Joensuu huilasi kuumeen takia viikon molemmat kotipelit.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan Joensuu odotetaan palaavaan tänään Jokereiden kokoonpanoon. Palatessaan mies todennäköisesti ottaa puolustaja Daine Toddin paikan, joka joutui viime ottelussa jälleen pelaamaan hyökkääjänä.

Sunnuntain Amur-ottelun jälkeen Westerlund tuskaili ennen kaikkea joukkueen materiaalin ohuutta

"Saamme kyllä täyden kokoonpanon, mutta särkymävaraa ei ole. Seuraavaan 20 päivään meillä on kymmenen ottelua".

Kaksi kotivoittoa raapinut kotijoukkue joutui sunnuntaina tekemään pisteidensä eteen täyden päivätyön. Amur onnistui tasoittamaan ottelun vain kolme sekuntia ennen päätössummeria. Brandon Kozun ratkaisi lopulta Jokereille voiton onnistumalla ainoana voittomaalikilpailussa.

Joensuun paluun lisäksi muita kokoonpanomuutoksia joukkue tuskin illan ottelua varten tekee. Tim Kennedyn rooli on edelleenkin hieman epäselvä, sillä pienikokoinen amerikkalainen ei ole oikein vielä saanut itsestään tarvittavaa suoritusvarmuutta irti. Viime pelissäkin muutaman hyvän syötön vastapainoksi miehelle tuli helppoja kiekon menetyksiä.

Mies mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkaa kuitenkin laidassa viime ottelun tapaan, Peter Reginin, Niko Kapasen, Jere Sallisen ja Petteri Wirtasen toimiessa joukkueen sentterinelikkona. Alkukauden Admiralissa viettänyt Pascal Pelletier kohtaa samalla illan ottelussa vanhan seuransa.

Asennekysymys tai ei, Amur-peli muodostui Jokereille todella hankalaksi. Tämän iltainen vastus on vähintään yhtä työteliäs joukkue, jolla on lisäksi terävämpi kärki muun muassa ylivoimalla. Admiral on lisäksi kauden aikana osoittanut, että sillä on maalintekovoimaa joukkueessa.

Tästä syystä kotijoukkueen on löydettävä otteisiinsa se sama tiiviys ja viisikkopelaaminen, jonka avulla se kaatoi Sibirin viime perjantaina 2-1. Pelin mennessä päädystä päätyyn Admiralilla on paikka yllättää, joten sitä Jokereiden tulee yrittää välttää, mikäli se haluaa napata tärkeät kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle