Into ja energia - Löytääkö Jokerit ne Admiralia vastaan?

KHL / Ennakko
Jokereiden pelaaminen nojaa tällä hetkellä laadukkaaseen kiekottomaan peliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hakee perjantain kamppailuun Admiralia vastaan terävää alkua. Helsinkiläisjoukkue vyörytti edellisessä ottelussaan voimakasta karvauspeliään.

Helsingin Jokerit jatkaa pitkää kotiotteluiden putkeaan perjantaina. Vieraita saapuu kaukaa idästä Vladivostokista, kun itäisen konferenssin 12. majaileva Admiral haastaa helsinkiläisjoukkueen.

Jokerit on tulosten valossa ollut kovassa iskussa, sillä viimeisestä viidestä pelistään se on napannut neljä voittoa. Viikko sitten joukkue hävisi kotonaan HK Sotsille, mutta keskiviikkona Jokerit palasi tutulle tasolleen ja voitti Avangard Omskin 3–0.

Viime keväänä pudotuspeleihin yltänyt Admiral on jäänyt tällä kaudella pudotuspeliviivasta jo 14 pistettä. Admiral päätti pitkän kahdeksan kotiottelun putkensa maanantaina tappioon Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Putken aikana joukkue voitti kolme ja hävisi viisi ottelua.

Jokerit panostaa ensiminuutteihin 

Jokerit teki pieniä pelillisiä viilauksia Sotsia vastaan kärsityn tappion jälkeen.

Alkuakaudella nähty räväkkä ja aggressiivinen kiekoton pelaaminen oli vahvemmin esillä narripaitojen otteissa Omskia vastaan keskiviikkona. Erityisesti alku oli poikkeuksellisen terävä, kun Jokerit iski parin minuutin sisään kaksi maalia.

– Vahva alku. Teemana oli löytää alkukauden into ja energia, Jukka Jalonen sanoi keskiviikon ottelun jälkeen.

Jokereiden puolustajan Oliver Lauridsenin mukaan Jokerit pyrkii räväkkyyteen heti kiekon tiputtua jäähän myös perjantaina Admiralia vastaan.

– Admiral tykkää meidän tapaamme pelata nopeaa jääkiekkoa ja tekevät niin pienessä kotikaukalossaan. Nyt heillä on pitkä matkustus takanaan, joten me tarvitsemme hyvän alun ja oman pelimme heti jauhamaan, Lauridsen ennakoi ottelua Jokereiden verkkosivuilla.

Jokerit palasi alkukaudelta tuttuun aggressiiviseen karvauspelaamiseen keskiviikkona Omskia vastaan. Jokerit onnistui etenkin ottelun alussa mainiosti hyökkysalueen riistopelissään ja loi sitä kautta maalipaikkoja ja ennen kaikkea piti paineen vastustajan päädyssä.

Jokereiden hyökkääjät lähtivät toisinaan järjettömän pitkien välimatkojen päästä karvaamaan. Hyökkäyskolmikon yhteistyö prässipelissä oli eheää: lähin pelaaja iski vastustajaan kiinni, muut reagoivat terävästi sen mukaan, mihin kiekko liikkui. Kun Jokerit pääsi ehjällä viisikolla karvaamaan, puolustajat tukivat karvauspeliä nousemalla siniviivasta.

Ongelmat ilmenivät, kun Jokerit ei prässännyt ehjällä viisikolla. Kun etäisyydet kasvoivat, puolustajat eivät ehtineet tukemaan.

Alla oleva tilasto kertoo, kuinka usein Jokerit onnistui karvauspelissään riistämään kiekkoa, kuinka usein Omsk joutui paineen alla pelaamaan siirtokiekon pois omalta alueelta ja toisaalta kuinka usein Omsk purki Jokereiden prässinja pysyi kiekossa. 

Jokereiden karvauspelin
tehokkuus Omskia vastaan
1. erä 2. erä 3. erä
Jokereiden kiekonriisto 8 kertaa (33%) 7 kertaa (32%) 2 kertaa (22%)
Omskin siirtokiekko 7 kertaa (29%) 5 kertaa (23%) 4 kertaa (44%)
Omsk purkaa paineen hallitusti 9 kertaa (38%) 10 kertaa (45%) 3 kertaa (33%)

Ensimmäisen ja toisen erän kiekonriistojen määrä hyökkäysalueella on suhteellisen hyvä. Jokerit onnistui aloitteellisella kiekottomalla pelillään sekoittamaan Omskin pelinrakentelua.

Pelin edetessä Jokerit laittoi käsijarrua päälle ja varmisteli. Kolmannessa erässä ei enää isketty kolmella pelaajalla kiinni vastustajaan, vaan yksi hyökkjistä valui alas ja piti hyvän puolustusvalmiuden. Se näkyy myös tilastoissa, sillä hyökkäysalueen riistoja oli kolmannessa erässä vain kaksi.

Silti vetäytyvää keskialueen sumppua ei nähty merkittävästi.

Admiralia vastaan Jokereilta nähtäneen samantyyppistä energistä ja rohkeaa kiekotonta peliä erityisesti ottelun alussa kuin keskiviikkona. Helsinkiläisjoukkue haluaa ottaa alussa ohjat käsiin, mennä johtoon ja sen jälkeen suojella johtoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle