Jatkuuko historia vai nappaako Jokerit ensimmäisen voiton olympiakaupungista?

KHL / Ennakko
Ottelusarja on ollut toistaiseksi todella lämpöinen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelaa tänään KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannen ottelunsa HK Sotšia vastaan. Ottelusarja on kahden pelin jälkeen tasan 1-1, joten tämän illan ottelu luo askelmerkit tulevalle.

Kahdessa Helsingissä pelatussa ottelussa kotijoukkue Jokerit oli kummassakin selvästi parempi joukkue mitä tuli kenttätapahtumiin.

Ensimmäisessä ottelussa HK Sotši otti arvokkaan jatkoerävoiton lukemin 2—3 luottopuolustaja Jonathon Blumin maalilla. Sunnuntaisessa ottelussa Jokerit sai sihdin kohdilleen ja otti KHL-historiansa toisen voiton olympiakaupungin joukkueessa selkein luvuin 7—2.

— Viime pelin tulos ei kerro sitä, kuinka hyvä joukkue heillä on. Olen varma, että yhden päivän levon jälkeen he käyvät päälle ihan eri tavalla kuin sunnuntaina, Oliver Lauridsen totesi Jokereiden tiedotteessa.

Kaikki paineet kotijoukkueella

HK Sotši ja Jokerit kohtaavat toisensa tänään ja huomenna ottelusarjan kolmannessa ja neljännessä ottelussa. Varmaa on se, että Helsingissä pelataan viides peli perjantaina, mutta asetelma viidennelle pelille selviää tämän ja huomisen aikana.

Nyt kaikki paineet ovat kotijoukkueella. Pelillisesti Helsingin reissulla Jokereiden alakynteen jäänyt Sotši ei voi peruuttaa kotikaukalossaan. Joukkueen täytyy tehdä peliä itse ja se muodostunee todella suureksi ongelmaksi.

Jokerit sai edellisessä pelissä karvauspelinsä kuntoon ja täten joukkue pääsi tukkimaan keskialueen aukot, jolloin Sotši joutui luopumaan kiekosta turhan helposti eikä päässyt vauhdilla vastustajansa kenttäalueelle.

Helsinkiläiset ovat KHL-vuosien saatossa osoittaneet olevansa parempi vierasjoukkue. Vierasjoukkueena pelatessa ei tarvitse kuin odottaa vastustajan liikeitä ja iskeä vastaan. Jokereiden materiaali sopii siihen täydellisesti ja etenkin, kun HK Sotšin taitotaso ei ole millään tasolla KHL:n kärkeä, niin otteluihin on vain yksi suosikki.

— Kokonaisuutena meillä on mielestäni parempi joukkue. Meidän on vain pelattava omaa peliämme neljällä ketjulla, kuten viime pelissä ja meillä on hyvä mahdollisuudet voittoon, totesi Jokereiden tanskalaisjätti.

Kotijoukkueen täytyy tänään voittaa. Mikäli Jokerit pääsee ottelusarjan johdossa huomiseen peliin, ovat paineet HK Sotšin niskassa valtavat. Jyrki Jokipakan johtaman puolustuksen täytyy hoitaa joukkueelle ainakin toisesta kotipelistä voitto, sillä sarjan ollessa 3—1-tilanteessa Jokerit ei perjantaina kotiyleisönsä edessä häviä.

HK Sotši tarvitsee onnistumisia erikoistilannepelaamiseen

Olympiakaupungin KHL-ylpeys on ollut läpi kauden heikko joukkue erikoistilanteissa. Joukkueen alivoima on heikkoa ja ylivoimalla ei ole tullut tulosta. Jokereita vastaan joukkue on pelannut yhteensä yhdeksän kertaa ylivoimalla ja onnistunut tekemään kaksi maalia. Alivoimalla Sotši on ollut 17 kertaa ja verkko on helähtänyt kuudesti.

Ylivoima on toiminut toistaiseksi hyvin. Alivoima on ollut murheenkryyni. Käytännössä kun joka toisesta alivoimasta kiekko päätyy omaan maaliin, yleensä silloin pelejä ei pysty voittamaan.

Seuraa Heitä

Matt Gilroy #97 |

Puolustaja

Jokereiden pudotuspelien toistaiseksi tehokkain pelaaja viidellä tehopisteellä. Jatkuuko Gilroyn oiva kevät-talven vire myös lämpimämmissä olosuhteissa?

Jyrki Jokipakka #5 | Sibir

Puolustaja

Suomalaispuolustaja pelasi ensimmäisessä ottelussa 40 vaihtoa ja toisessa ottelussa 25 vaihtoa. Jokipakka on joukkueen tärkein palanen ja tänään suomalaiselta vaaditaan huippusuoritusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle