Finlandia, yksitoista maalia ja synttärisankarin ratkaisu

KHL / Kuvakooste
Helsingin areenalla nähtiin varsin epätyypillinen KHL-ottelu, kun Jokerit ja Neftehimik takoivat taululle yhteensä yksitoista osumaa. Kotijoukkueen pirteän alun jälkeen vieraat menivät jo 2-4 -johtoon toisessa erässä, mutta Jokerit nousi kolmannessa erässä vielä kuskin paikalle. Lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta jatkoajalla, kun Philip Larsen löi Jokereille 6-5 -voiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ottelu käynnistyi Jean Sibeliuksen päivän kunniaksi Sakari Kuosmasen esittämällä Finlandia-hymnillä.
Eetu Pöysti iski ottelun avausosuman Alexander Sudnitsinin selän taa vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen.
Pöysti oli osallisena myös Neftehimikin tasoituksessa, kun kiekko kimposi Pöystin epäonneksi tämän jalasta maaliin.
Osuma merkattiin Mikhail Zhukoville.
Toisessa erässä Jokerit jäähyili. Alexei Bondarev vei vieraat 1-2 -johtoon tarkalla laukauksellaan aivan maalin ylänurkkaan.
Vain minuuttia myöhemmin Pavel Poryadin kasvatti vieraiden johtoa.
Poryadinin "Forsbergit" eivät tehonneet Karlssoniin.
Arturs Kulda riensi nyrkkeineen väliin Danil Romantsevin telottua jokeripelaajaa maalin edustalla. Molemmat lähtivät tilanteesta jäähylle.
Niko Kapanen aloitti Jokereiden kirin kahdella maalillaan. Kapanen iski näistä jälkimmäisen saatuaan kiekon pelaajien muodostaman kasan keskeltä.
Mathis Olimb vei Jokerit taas johtoon kolmannen erän puolessa välissä.
Eetu Pöysti oli tänäänkin Jokereiden parhaimpia pelaajia.
Andrei Stas iski ottelun tasoihin Karlssonin suojuksien kautta.
Peter Regin niittasi Dmitry Ogurtsovin keskialueella.
Ottelussa mentiin jatkoajalle. Fanikatsomossa toivotettiin onnittelut syntymäpäiviään vastikään viettäneelle Philip Larsenille.
Andrei Stas avitti Jesper Jensenin kuvaajien aitioon.
Niko Kapanen sai kiekon hyökkäyspäädyssä.
Kiekko päätyi lopulta synttärisankarille, joka laukoi Jokereille kaksi pistettä. Jokerit jatkaa torstaina ottelussa Traktoria vastaan.