Kausiennakot 2020: NHL

1
Pohjoinen divisioona

2
CalgaryFlames
kausiennakkoKausiennakko: Kahden kentän varassa rimpuileva Flames haastaa muut maalivahtipelillään − pudotuspelipaikka vaatii silti röyhkeyttä

Geoff Wardin valmentama Calgary Flames oli syksyn aktiivisimpia joukkueita pelaajamarkkinoilla. Vuosia harmaita hiuksia aiheuttanut maalivahtipeli on nyt historiaa, mutta hyökkäysketjujen epätasaisuus aiheuttaa liekkipaidoille tuttuja haasteita.

3
EdmontonOilers
kausiennakkoKausiennakko: Vahvistunut Oilers hakee paikkaa pudotuspeleihin − Jesse Puljujärveltä odotetaan viimeinkin läpimurtoa

Edmonton Oilers vahvistui vapaiden agenttien markkinoilla useilla kovan luokan pelimiehillä. Joukkueen tavoitteena tulevalla kaudella on pudotuspelipaikka. Ykköspuolustaja Oscar Klefbomin poissaolon vaikutus kuitenkin herättää paljon kysymyksiä.

4
MontrealCanadiens
kausiennakkoKausiennakko: Canadiens haluaa muuttaa tulevaisuuden nykyisyydeksi – Jesperi Kotkaniemi kasvoi miehen mittoihin, mutta vielä täytyy kasvattaa rintakarvat

Montréal Canadiensin uudelleenrakennus on siinä pisteessä, että tuloksia on syytä alkaa näkyä. Katseet kääntyvät muun muassa Jesperi Kotkaniemen suuntaan, vaikka Canadiensin suurin vahvuus on supertähdetön tasalaatuisuus.

5
OttawaSenators
kausiennakkoKausiennakko: Senatorsin suunta kääntyy hitaasti, mutta nuorten pelaajien sisäänajo Tim Stützlen johdolla luo toivoa

Tulosten valossa Senatorsin tarpominen jatkuu myös alkavalla kaudella, vaikka tulevaisuus näyttää valoisalta. Toivonpilkahduksia on näkyvissä Brady Tkachukin ja Tim Stützlen vanavedessä ja perustusten valaminen vaikuttaa olevan hyvässä vauhdissa.

6
TorontoMaple Leafs
kausiennakkoKausiennakko: Aiempaa kovempi ja kokeneempi Maple Leafs metsästää kruunua Joe Thorntonin uralle

Maple Leafs on kokenut edellisestä kaudesta paljon muutoksia: joukkueeseen liittyi uusia kasvoja niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastollekin. Ydinrunko säilyi kuitenkin koskemattomana. Organisaatiossa on nyt hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta, ja sen voi odottaa etenevän lähihistoriansa parhaaseen pudotuspelimenestykseen.

7
VancouverCanucks
kausiennakkoKausiennakko: Quinn Hughes ja Elias Pettersson johtavat Canucksia, mutta taustatuki saattaa loppua kesken

Vancouver Canucksilla on yksi NHL:n lupaavimmista puolustajista ja jo eliittiin noussut keskushyökkääjä Elias Pettersson. Tehokkaan kärjen takana taso kuitenkin laskee, ja kokoonpanossa on enemmän kysymysmerkkejä kuin takuuvarmoja ratkaisijoita.

8
kausiennakkoKausiennakko: Patrik Laineen otsa pysyy kurtussa, kun Jetsin toiveet karahtavat jälleen mätään puolustukseen

Winnipeg Jetsin ykkösvahti ja kärkiketjut ovat erinomaisia, mutta umpisurkea puolustus uhkaa jälleen vesittää kiekkohullun kaupungin ylpeyden kauden. Patrik Laineelle alkava kausi on iso vedenjakaja.

9
Läntinen divisioona

10
AnaheimDucks
kausiennakkoKausiennakko: Keskeneräisen Ducksin korpivaellus jatkuu eikä Kevin Shattenkirkistä ole yksinään sateentekijäksi

Anaheim Ducks jatkaa tulevaisuudenrakennusprojektiaan, ja joukkueella on jälleen edessään haasteellinen kausi. Kevin Shattenkirk vahvistaa haperoista kokoonpanoa, mutta joukkueen materiaali on kokonaisuudessaan kapea.

11
ArizonaCoyotes
kausiennakkoKausiennakko: Coyotesilla on Taylor Hallin kokoinen aukko täytettävänään

Arizona Coyotes lähtee kauteen samasta tilanteesta kuin aiemmillakin kausilla. Joukkue on yhä NHL:n keskikastia ja menestyminen vaatii kaikkien palasten loksahtamista paikalleen. Tehtävää ei helpota supertähti Taylor Hallin lähtö.

12
ColoradoAvalanche
kausiennakkoKausiennakko: Laadukkaalla materiaalilla varustettu Avalanche janoaa menestystä ja hyvitystä viime kauden pudotuspelipettymykselleen

Entisestään vahvistuneen ja laajalla materiaalilla kauteen lähtevän Colorado Avalanchen ainoa tavoite on Stanley Cup. Suurin kysymysmerkki on se, pysyvätkö joukkueen tähdet tällä kertaa ehjänä vaativalla koronakaudella.

13
kausiennakkoKausiennakko: Jotain uutta ja jotain vanhaa − romuluinen Kings on entistä lähempänä nyky-NHL:n vaatimuksia

Viime kaudet heikosti pärjännyt Los Angeles Kings on uudistanut kokoonpanoaan maltillisesti tuomalla riveihinsä täsmävahvistuksia ja nuoria lupauksia. Katse kohdistuu nyt erityisesti Drew Doughtyn johtaman puolustuksen iskukykyyn.

14
kausiennakkoKausiennakko: Koivusta luopunut Wild aloittaa uuden aikakauden – Kaapo Kähkösen väylä todelliseen NHL-vastuuseen on auki

Minnesota Wild luopui suurista nimistä Mikko Koivu etunenässään. Jälleenrakentavan joukkueen tulevaisuudensuunnitelmat nojaavat osaltaan Kaapo Kähköseen, mutta sen on turha haaveilla menestyksestä lyhyellä aikajänteellä.

15
San JoseSharks
kausiennakkoKausiennakko: Seuralegenda Patrick Marleaun takaisin saaneen Sharksin alamäki jatkuu

Kylmät tuulet puhaltavat Frisconlahdella. Vielä entisestään heikentyneen San Jose Sharksin tunnelin päässä ei näy valoa vielä tällä kaudella.

16
kausiennakkoKausiennakko: Pietrangelon lähtö ja Tarasenkon olkapää rokottavat Bluesin menestystoiveita raa'alla tavalla

St. Louis Blues koki rajuja takaiskuja, mutta laadukas perusta pitää seuran tukevasti raiteillaan. Uusien hankintojen on kuitenkin onnistuttava menestystoiveita ajatellen.

17
VegasGolden Knights
kausiennakkoKausiennakko: Alex Pietrangelolla vahvistunut Golden Knights metsästää Stanley Cupia, mutta kaipaa sentterivahvistusta

Maalivahti Robin Lehnerin jatkosopimus ja puolustaja Alex Pietrangelon hankinta vapaiden agenttien markkinoilta täyttivät seuran palkkakaton. Stanley Cup -suosikkeihin kuuluva joukkue saattaa kuitenkin tarvita keskikaistalleen täydennystä.

18
Keskinen divisioona

19
CarolinaHurricanes
kausiennakkoKausiennakko: Sebastian Aho johtaa Hurricanesia tehoillaan, muttei voi venyä maalivahdiksi

Puolustus on Carolina Hurricanesin vahvuus ja hyökkäyksessä on sekä tehoja että taistelutahtoa, mutta maalivahdit eivät ole samalla tasolla.

20
ChicagoBlackhawks
kausiennakkoKausiennakko: Jälleenrakennukseen keskittyvä Blackhawks ei tavoittele menestystä alkavalla kaudella

Chicago Blackhawksissa alkavat puhaltaa muutoksen tuulet. Hyökkäyksessä on enemmän tulevaisuuden potentiaalia kuin todellista tehoa. Nikita Zadorov vahvistaa puolustusta, mutta maalivahtiosasto näyttää haavoittuvaiselta.

21
ColumbusBlue Jackets
kausiennakkoKausiennakko: Blue Jackets puolustaa hyvin, mutta hyökkäyspäässä ei verkko heilu − Ykkössentterin siirtohalut luovat stressiä Jarmo Kekäläiselle

Columbus Blue Jackets päästää vähän maaleja, mutta menestys on silti tiukassa. Pelastavatko Jarmo Kekäläisen täsmähankinnat tulevan kauden ja ammottavan maalinteko-ongelman?

22
DallasStars
kausiennakkoKausiennakko: Miro Heiskasen tähdittämä Stars janoaa lisää menestystä viime kauden finaalipaikan jatkoksi

Dallas Starsin viime kausi oli todellinen vuoristorata ja silti samalla hieno kasvutarina, joka vei aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Nyt nälkäinen tähtinippu haluaa uuden kauden alkaessa lisää.

23
DetroitRed Wings
kausiennakkoKausiennakko: Red Wings kosketti pohjaa ja viipyy sarjan pohjamudissa vielä ainakin tämän kauden

Detroit Red Wings jatkaa tulevaisuuden rakenteluaan. Joukkueen tulostaso saattaa parantua uusien hankintojen myötä, mutta Hockeytownissa on odotettavissa lyhyt kevät.

24
FloridaPanthers
kausiennakkoKausiennakko: Aleksander Barkov ei pysty tekemään kaikkea yksin liian hataralla pohjalla olevassa Panthersissa

Florida Panthersin tulevan kauden menestyshaaveet ovat paljolti kiinni pääkäskijä Joel Quennevillen valmennusotteesta ja -asenteesta sekä Sergei Bobrovskin torjuntakunnosta. Suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ei pysty hinaamaan joukkuetta yksin menestykseen.

25
NashvillePredators
kausiennakkoKausiennakko: Arvaamattomalta Predatorsilta voi odottaa mitä tahansa jymymenestyksen ja floppauksen väliltä

Nashville Predators on saanut tottua epätasaisiin suorituksiin jo pidemmän aikaa. Kokoonpano on uudistunut melkoisesti, mutta joukkueen elimellisimmät ongelmat vaikuttavat entisiltä. Kokoonpanon jokainen osa-alue tarvitsee tasonnostoa viimekautisesta, mikäli kantrikaupunki mielii haaveilla pudotuspeleistä.

26
Tampa BayLightning
kausiennakkoKausiennakko: Mestaruuden vihdoin voittanutta Lightningia ympäröivät menestysodotukset ja muutosten tarve

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning ei ole koronan viivyttämän kauden alla erityisasemassa muihin joukkueisiin nähden. Lightning on joutunut sopeuttamaan tilannettaan ja rahankäyttöään. Yksi ratkaisu siihen oli tähtipelaaja Nikita Kutšerovin pitkä sairasloma.

27
Itäinen divisioona

28
BostonBruins
kausiennakkoKausiennakko: Krug meni Bluesiin, Chára lensi pääkaupunkiin − Bruins on uuden tilanteen edessä

Bruinsin hyökkäysosasto lähtee uuteen kauteen liki muuttumattomalla miehityksellä. Joukkueen puolustus on kuitenkin kokenut massiivisen muutoksen. Lisäksi sisäinen johtajuus on järjestettävä uudelleen.

29
BuffaloSabres
kausiennakkoKausiennakko: Taylor Hall tekee Sabresista paremman joukkueen, mutta kokonaisuuden on toimittava ehjemmin, jotta joukkue voi haaveilla pudotuspeleistä

Taylor Hallin mukaantulon myötä Buffalo Sabresin suunta on ylöspäin. Joukkueessa on kuitenkin yhä kosolti ongelmia, joiden korjaamiseen ei yksi kausi riitä. Sabresilla on edessään murrosvaihe.

30
kausiennakkoKausiennakko: Devils roikkuu löysässä hirressä – tasoerot tulevat selville kivenkovassa divisioonassa

New Jersey Devilsin kokoonpanosta löytyy muutamia mielenkiintoisia nuoria lupauksia, mutta kokonaisuus on edelleen vaisu ja sekava.

31
kausiennakkoKausiennakko: Islandersin pudotuspelimenestys ei ollut sattumaa, mutta ilman täsmävahvistuksia tempun uusiminen on vaikeaa

New York Islanders lähtee alkavaan kauteen vahvoilta pohjilta. Joukkueen pelaajamateriaali ei häikäise, mutta Barry Trotzin pelitapa on taottu joukkueen selkärankaan upealla tavalla.

32
kausiennakkoKausiennakko: Tsaari nousee valtaistuimelle – Rangersissa puhaltavat nuoruuden tuulet

New York Rangersin uudelleenrakennusprojekti on edelleen käynnissä, eikä kivenkova divisioona tee pudotuspelipaikan metsästyksestä tälläkään kaudella helppoa. Huomio kiinnittyy ykkösvaraus Alexis Lafrenièreen ja muihin nuoriin pelaajiin.

33
kausiennakkoKausiennakko: Viimeinkin tähtitorjujansa löytänyt Flyers on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta

Philadelphia Flyers lähtee uuteen kauteen kovimpien mestarisuosikkien haastajana. Joukkueen pitää nyt osoittaa olevansa yksi Itäisen konferenssin varteenotettavista menestysehdokkaista. Mielenkiintoisin pelaaja löytyy maalinsuulta.

34
PittsburghPenguins
kausiennakkoKausiennakko: Kasperi Kapanen taistelee Kasperi Kapasta vastaan, Penguins materiaalinsa rajoja

Pittsburgh Penguinsin uudelta kaudelta odotetaan parempaa lopetusta kuin kolmelta edelliseltä. Ikääntyvä joukkue taistelee lähinnä materiaalinsa rajoja vastaan. Kasperi Kapaselta odotetaan suuria.

35
WashingtonCapitals
kausiennakkoKausiennakko: Vallanvaihtoa maalilla ja penkin takana – ikääntyvän Capitalsin mestaruusikkuna on yhä auki

Washington Capitals laittoi valmentajan vaihtoon ja maalinsuullakin on ollut tuulista. Muutoksista huolimatta pelaajarunko on erinomainen ja mestaruustaistoon löytyy kaikki eväät, mutta myös kysymysmerkkejä on.