Kausiennakot 2017: MESTIS

1
TUTOTurku
kausiennakkoJoko nyt, TUTO?

Alkavalle kaudelle ennakkosuosikkina lähtevällä TUTOlla on runsaasti todistettavaa. Joukkueen pelitapa ja pelaajat ovat lähes suoraa jatkumoa viime kaudesta, joten turkulaisten ei ole tarvinnut luoda nahkaansa uudelleen.

2
SaPKoSavonlinna
kausiennakkoOppipojasta kisälliksi - SaPKo ylläpitää mestaruuskauden periaatteita

SaPKo lähtee uuteen kauteen hallitsevana mestarina ensimmäistä kertaa Mestis-taipaleensa aikana. Seura on uudessa tilanteessa ulkoisten odotusten koventuessa, mutta pässipaidat jatkavat mestaruuskaudelta tutuilla askelmerkeillä.

3
kausiennakkoKiekko-Vantaa uuden edessä

Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi tuli HPK:ta vuosia luotsannut Pasi Arvonen. Arvonen jatkaa siitä, mihin Simo Mälkiä ylsi viime kaudella, finaaliin.

4
kausiennakkoUudella pohjalla ilman uusia ideoita

Espoo United aloittaa nyt toisen kautensa. Reilun vuoden kestänyt toiminta on osoittanut, että Jussi Salonoja ei ole saanut uusia ideoita sinä aikana, kun hän oli pois jääkiekkoseuran omistajan roolista.

5
kausiennakkoUusien kokemuksien perässä Suomeen − Bourgeois odottaa innolla kauden alkua

Jokipojat sai alkavalle Mestis-kaudelle mielenkiintoisen vahvistuksen, kun 22-vuotias puolustaja Fabien Bourgeois saapui kesällä Joensuuhun. Suomalaiseen pelityyliin ja elämänmenoon hyvin tottunut ranskalaisnuorukainen puhkuu jo intoa päästä pelaamaan.

6
HermesKokkola
kausiennakkoSikstus luottavaisena uuteen koitokseen − "Tällä kaudella mennään pidemmälle"

Viime keväänä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pudonnut Hermes on jälleen täynnä tarmoa. Kokkolalaispoppoon Samuel Sikstus luottaa joukkueen muuttuneeseen pakistoon ja hyökkäysvoittoiseen peliin.

7
KeuPa HTKeuruu
kausiennakkoKeuPa kahden yhteistyöseuran ristitulessa

KeuPa HT on uudenlaisen tilanteen edessä, kun seura solmi Lukko-yhteistyön lisäksi yhteistyösopimuksen myös JYPin kanssa.

8
KetteräImatra
kausiennakkoPois puheet heittopussista, Ketterä on enemmän kuin valmis Mestikseen

Konkurssiin menneen Hokin sarjapaikan perinyt Ketterä on alkavalla kaudella Mestis-kartan uusin tulokas. Imatralaisten satsaukset kahtena viime vuotena ovat valmistaneet huolellisesti seuraa Mestistä ja sen vaatimuksia varten.

9
PeliitatHeinola
kausiennakkoPeliitat palaa 80-luvulle

Heinolan Peliittojen teemana on valmentaja Santeri Heiskasen johdolla pelata vanhaa kunnon Havaiji-kiekkoa. Hyökkäykseen panostetaan puolustuksen kustannuksella ja tulokset ovat olleet harjoituskauden otteluissa jo nähtävissä runsasmaalisten tulosten muodossa.

10
IPKIisalmi
kausiennakkoIPK tähyää pudotuspeleihin - riittääkö leveys pitkään sarjaan?

Iisalmen Peli-Karhut rimpuili ensimmäisen Mestis-kautensa läpi vaikeuksien ja karsintojen kautta. Karsintojen vahvat otteet osoittivat, että joukkueen paikka on Mestiksessä, ja nyt vahvistunut karhulauma lähtee tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa.

11
RoKiRovaniemi
kausiennakkoRoKin uudella valmentajalla haasteena puolustus ja kaamos

Viime kauden lopussa rovaniemeläiset välttivät nipin napin toistamiseen karsintoihin joutumisen sijoittuen lopulta runkosarjassa kymmenenneksi. Alkavalle kaudelle RoKi voi parantaa sijoitusta jälleen muutaman pykälän ylöspäin ja pelata pudotuspeleissä, jos aiemmat ongelmakohdat taklataan onnistuneesti.

12
LeKiLempäälä
kausiennakkoLuukkonen ei lähde nöyristelemään miesten peleihin: "Olen valmis tekemään paljon töitä"

LeKistä on ponnahtanut viime vuosina pinnalle Dominik Hrachovinan ja Christian Heljangon kaltaisia maalivahteja. Nyt saukkopaidassa läpimurtoa yrittää alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen.