Ykkösketjun takaa johtavaksi pelaajaksi − Kärppien Leskinen antaa itseluottamuksensa näkyä

LIIGA / Haastattelu
Leskinen tähyää kohti kevään tärkeitä pelejä ja omaa piste-ennätystään.
Kuva © Saana Hakala
Kärppien ykkösketju on kerännyt Liigassa paitsi tehoja, myös palstatilaa. Mikael Ruohomaan ketjun takana tapahtuu myös merkittäviä tekoja oululaisten menestyksen kannalta, sillä Ville Leskinen on merkittävä lenkki joukkueen taipaleella kohti kevään kliimaksia.

Kärpät on ollut Liigan tähänastisen runkosarjan kirkkain menestyjäjoukkue. Sen kakkosketjussa tuhoisaa jälkeä tekee Ville Leskinen, joka on ketjukavereidensa Saku Mäenalasen ja ruotsalaisen Nicklas Lasun kanssa aiheuttanut päänvaivaa monelle vastustajalle.

Erityisesti samanikäiset laiturit Leskinen ja Mäenalanen löytävät toisensa ilta toisensa jälkeen ovelilla ratkaisuilla. Nuorilla miehillä on myös yhteisiä kokemuksia nuorten maajoukkueesta, joskaan silloin pelipaikat eivät samassa vitjassa olleet. Leskinen oli alempien ketjujen möyryäjä ja Mäenalanen tulosyksikön mies.

Oululaisten kakkosketjun laiturit juonivat vaihtopenkillä otteluiden aikanakin uusia kuvioita.

− Sovimme yleensä kaikkia pikkujuttu, joita voi kokeilla. Tässä pelissä ne onnistuivat hyvin − selkärangasta tulee suurin osa. Tiedän aika hyvin, missä Saku menee, kertoilee Leskinen.

Leskinen on ollut tällä kaudella Liigan yksi vaarallisimmista maalipyssyistä. Hyökkääjä on 15 osumallaan maalipörssin kolmantena joukkuekaveri Charles Bertrandin ja JYPin Juuso Puustisen vanavedessä.

Leskinen on ollut tehokas yhdessä Mäenalasen ja Lasun kanssa.
Kuva © Saana Hakala

− Itseluottamukseni on kohdallaan ja ehkä myös rentous on löytynyt kokonaisuutena. Vaikka välillä tulee huonompia pelejä, niin usko tekemiseen pysyy. Onnistumisia haluaa aina lisää, ja niiden myötä uskallan yrittää.

Bertrandin, Mikael Ruohomaan ja Julius Junttilan miehittämä ykkösketju paistattelee ilta toisensa perään otsikoissa, eikä muille oululaisille jää kuin muutamia rivejä lehtien sivuilta. Tämä on Leskisen mielestä kuitenkin aivan hyväksyttävissä oleva asiain tila.

− He ovat ansainneet kaiken, enkä minä voi vaikuttaa kenestä kirjoitetaan. Minulle tämä tilanne käy ihan hyvin.

Kärppien joulukuu oli aiempiin kuukausiin verrattuna vaisumpi, vaikkei ryhmä huonosti pelannutkaan. Syy on Leskisen mielestä selvä.

− Vastustajat ovat oppineet pelaamaan meidän nopeaa lätkää vastaan. Ilveskin pelasi todella hyvin. Olemme toki myös pelanneet itse huonommin, hyökkääjä myöntää.

23-vuotias pelimies on viiden ottelun pisteputkessa, ja värkeissä on varaa parempaankin. Leskisen olemuksesta huokuu tyyneys ja rauhallisuus.

− Henkisesti ja fyysisesti täytyy olla koko ajan valmiina. Peliaikaa tulee, joten siihen on vastattava. Toisaalta rentous on myös pidettävä − huonosta pelistä ei saa ottaa painetta niskoilleen.

Keskiviikon ottelussa Leskinen paukutti Ilveksen verkkoon tehot 2+1. Erityisesti voittomaali jatkoajalla sai kehuja Kärppien päävalmentajalta.

− Leskiseltä upeaa johtajuutta. Hän on kasvamassa johtavaksi pelaajaksi. Jatkoaikamaali oli hänen oma tahdonnäytteensä, kiitteli Mikko Manner ottelun jälkeen.

Itseluottamusta uhkuen kohti piste-ennätystä

Omista tilastoistaan oikealta ampuva Leskinen ei ota turhia paineita, vaikka tiettyjä yksityiskohtia historian lehdiltä hänkin haluaisi muovailla uuteen uskoon.

− Toivottavasti 20 maalia menee rikki tällä kaudella. Parempi kuitenkin, ettei ala tuollaisia rajapyykkejä liikaa miettimään.

Viime kaudella syntynyt Liigan henkilökohtainen piste-ennätys 16+14=30 on enää kolmen pisteen päässä − neljäs toteutettu tehopiste toisi Leskiselle uuden tehokkaimman kauden yksilötasolla mitattuna.

− No, toivottavasti se menisi ainakin, hymähtää Leskinen.

Vaikka Leskinen esiintyi Kärppien sotisovassa edukseen jo viime kaudella, on tänä vuonna kaukalossa nähty aivan kuin eri mies.

− Viime vuoden loppu oli jo hyvää, ja harjoittelin kesän hyvin. Tiesin, että homma tulee toimimaan jatkossakin. Ihan hyvin on mennyt tähän asti. Itseluottamus löytyi viime kaudella, Leskinen kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle