Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanen mielestä MM-kisoista voisi pudottaa pois muutaman maan: "Turnauksesta tulisi lyhyempi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrick Kane toimii Yhdysvaltojen kapteenina.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanen mielestä miesten MM-kisoista voisi tiputtaa joitain maita pois. Kane myös tiedostaa, että Suomi tulee olemaan vaikea vastustaja.

Yhdysvallat pelasi edellisen kerran sunnuntaina, kun se kohtasi Norjan. Norjalaisista ei ollut kummoista vastusta, sillä Yhdysvallat voitti kyseisen ottelun 9−3.

− Hyvä suoritus joukkueelta, moni eri pelaaja pääsi tehoille, mikä on hyvä. Tämä antaa meille luottamusta Suomi-otteluun. Pitää parantaa joka päivä, Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kane sanelee ottelusta.

Yhdysvallat ja Suomi taistelevat B-lohkon ykkössijasta. Lohkon voittaminen olisi Kanen mielestä iso juttu.

− Se olisi valtavaa. Se olisi erittäin tärkeää turnauksen kannalta, mutta selkeästi se ei ole pakollista, Kane mietti ykkössijalle sijoittumista.

Miesten MM-kisat ovat keränneet jälleen kriitikoita, että kisoissa on liikaa maita, jonka takia maiden taitoero on liian iso. 

Yhdysvallatkin voitti ennen Norja ottelua Etelä-Korean peräti 13−1.

− Ehkä he voisivat leikata pois yhden maan jokaisesta lohkosta ja tekisivät turnauksesta lyhyemmän. Mielestäni kaikki me olemme kuitenkin onnellisia päästessämme pelaamaan jääkiekkoa, Kane pohtii.

− Se on kiva tulla tänne ja pelata monia otteluita, hän pyörittelee.

Suomi tulee otteluun Yhdysvaltoja vastaan häviö niskassaan, kun Saksa kaatoi Leijonat edellisessä ottelussa lukemin 3-2. Suomi on pelannut läpi turnauksen aloitteellista, rohkeaa ja ennakkoluutotonta jääkiekkoa. 

Suomi on ollut tuottelias maalipaikkojen päättämisessä sekä on puolustanut kohtalaisen hyvin. 

Suomen voitto Kanadasta ei yllättänyt Kanea.

− Ei oikeastaan, tiesimme, että he ovat kilpailullinen joukkue. Heillä on taitoa, ja pystyvät olemaan tuotteliaita hyökkäyspäässä.

Kanen mielestä Yhdysvallat tiedostaa, miten vahva joukkue Leijonilla on ja miten hyvin Suomi on pelannut.

− Heillä on paljon taitoa sekä heidän ylivoima on varsin hyvä. He saivat ison voiton Kanadasta, joten tiedämme, mihin he pystyvät. Meille se on hyvä haaste, Kane päättää.

Artikkelia muokattu klo 10.00. Korjattu virheellinen tieto Suomen voitosta Saksasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle