Yhdysvaltain valmentaja Motzko: "Jäähy 3–0-hyökkäyksestä summaa iltamme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Bob Motzko ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen välierässä.
Ruotsi kampitti välieräpeikkonsa torstaina ja eteni luvuin 4−2 finaaliin Yhdysvallat-voiton ansiosta. Puolustava maailmanmestari pelaa näin ollen pronssista. Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Motzko oli ottelun jälkeen pettynyt ja antoi pelistä puhtaat paperit vain maalivahdilleen.

Isäntämaa Yhdysvaltojen välierä päättyi pettymykseen, kun Ruotsi käveli joukkueen yli kolmannessa erässä.

Ottelusta ei erikoisia tapahtumia puuttunut, sillä Ruotsi tappoi pelin kahdella maalilla, jotka syntyivät saman Ruotsin alivoiman aikana. Toisessa erässä Yhdysvallat pääsi 3−0-hyökkäykseen. Joukkueen supertähti Casey Mittelstadt yritti itse ratkaisua antamatta syöttöä.

Tilanteen päätteeksi Kieffer Bellows sai kaksiminuuttisen kaadettuaan Ruotsin maalivahdin Filip Gustavssonin.

Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Motzko sanoi ottelun jälkeen, ettei Yhdysvalloilla ollut jäällä se joukkue, joka on pelannut koko turnauksen. Epäonnistumiset kulminoituivat Bellowsin jäähyyn.

− 3−0-hyökkäyksestä ottamamme jäähy summaa meidän iltamme hyvin. En ole ikinä nähnyt, että joku joukkue ottaa tuollaisesta tilanteesta jäähyn.

"Casey saa tehdä kiekon kanssa, mitä ikinä haluaa."

Motzkolta kysyttiin, tekikö Mittelstadt oikein, kun yritti itse ratkaisua, eikä syöttänyt ylivoimahyökkäyksessä kenellekään. Tuossa kohtaa ottelua Yhdysvallat oli vasta maalin tappiolla.

− Casey saa tehdä kiekon kanssa, mitä ikinä haluaa, Motzko kuittasi.

Päävalmentajan oli vaikeaa löytää selitystä heikolle esitykselle. Joukkue uskoi koko pelipäivän ajan, että se voittaa Ruotsin. Pelin piti olla hyvän alkusarjan jälkeen uomissaan pienistä loukkaantumisista huolimatta.

Välieräottelusta Motzko antoi puhtaat paperit vain maalia vartioineelle Joseph Wollille, joka otti heti ensimmäisessä erässä upean torjunnan.

− Woll on antanut joka pelissä täällä meille mahdollisuuden voittaa. Me petimme hänet tänään. Hän ei pettänyt meitä.

Joukkue oli ymmärrettävästi pettynyt tappion jälkeen, sillä Yhdysvalloilla oli aito mahdollisuus uusia maailmanmestaruutensa. Erityisesti hyökkäys on täynnä taitoa.

Perjantaina Yhdysvallat pelaa kisojen viimeisen ottelunsa, kun se taistelee pronssista iltapäiväottelussa. Motzko korosti, että joukkue lähtee tavoittelemaan täysillä vielä mitalia.

− Viestini kopissa oli voimakas. Meidän tehtävämme ei ole ohi. Meillä on vielä yksi peli ja meidän pitää olla siinä parhaimmillamme. Olemme sen velkaa Yhdysvaltain jääkiekolle ja sen tulevaisuudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle