Yhdysvaltain maalivahti Woll: "Meillä on nyt momentum kohdallaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joseph Woll on torjunut alkusarjassa kolme ottelua. Ulkoilmapelissä Woll ei ollut kokoonpanossa.

Yhdysvallat taisteli itsensä lopulta A-lohkon kakkospaikalle. Alku Tanskaa vastaan näytti lupaavalta, mutta toisessa pelissä Slovakia pääsi yllättämään kisaisännät. Ulkoilmaottelussa Kanada johti peliä kolmannen erän alkupuolelle asti, mutta Yhdysvallat nousi kahden maalin takaa rinnalle ja hoiti itselleen voiton rangaistuslaukauksilla.

Suomi laittoi Yhdysvallat puolestaan tiukoille alkulohkon viimeisessä ottelussa. Yhdysvallat johti päätöserään lähdettäessä kahdella maalilla, mutta Suomi nousi päättäväisesti rinnalle. 

Hallitseva mestari ei hätkähtänyt Suomen tasoituksesta, vaan peli ratkesi reilun minuutin ennen päätössummeria. Yhdysvaltojen maalilla torjunut Joseph Woll sanoi, että Suomen kavennusmaali tuli pahasti paikasta. Laukaus oli ovela, ja maalilla oli muutama pelaaja edessä.

− Luulen, että olisin voinut olla vielä parempi, mutta tämä oli iso voitto meille. Mitä tahansa nyt tapahtuu, olen valmis.

Wollin mukaan kaksi voittoa vaikean kautta ovat auttaneet joukkuetta hioutumaan yhteen. Koko joukkue on nyt valmis edessä häämöttäviin jatkopeleihin.

− Meillä on nyt momentum kohdallaan ja paljon itseluottamusta.

Woll on tähän asti pelannut turnauksessa kolme ottelua. Noissa otteluissa kiekko on livahtanut Wollin selän taakse seitsemästi. Pelit ovat tuottaneet torjuntaprosentiksi 89.39. Wollin mukaan tärkeintä lopputurnauksen kannalta on pysyä rauhallisena ja tehdä työt harjoituksissa tunnollisesti.

− Meillä on kolme hyvää maalivahtia joukkueessamme. Joka päivä täytyy taistella paikastaan kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle