Yhdysvallat lisäsi tempoa - Rajahuhta: "Heillä on mieletön luisteluvoima"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Annina Rajahuhta kehui Yhdysvaltoja.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Naisleijonat lähti hakemaan jättiyllätystä välierässä Yhdysvaltoja vastaan, mutta sellaista ei nähty. Yhdysvallat oli parempi 5–0-lukemin. Naisleijonien Annina Rajahuhta antoi kehut vastustajalle.

Naisleijonien kaksi virhettä oman alueen avauspelaamisessa ottelun alussa mahdollistivat Yhdysvalloille kahden maalin etumatkan välierässä. Sitä etumatkaa Suomi ei saanut enää kiinni.

- Ensimmäisessä erässä tehtiin tyhmiä virheitä, ja niistä jenkit saivat paikat ja he ovat kyllä niin timanttisia maalipaikoissa, Annina Rajahuhta sanoi pelin jälkeen.

Naisleijonat pysyi Yhdysvaltojen kyydissä alkulohkon pelissä, mutta välierässä peli oli selvä. Yhdysvallat oli selvästi parempi ja voitti 5-0.

Naisleijonien hyökkääjä Rajahuhta oli harmissaan tappiosta, vaikka ero olikin selvä.

– Totta kai ottaa päähän. Joka peliä lähdetään voittamaan. Meillä oli hyvä luottamus edellisestä jenkki-pelistä ja se antoi meille uskoa. Alkusarjan peli oli tiukempi, niin tämä tuntuu entistä paskemmalta.

Jäällä nähtiin vielä astetta kovempi Yhdysvallat kuin alkulohkon pelissä. Erityisesti luisteluvauhti oli Rajahuhdan mukaan edellistä kohtaamista kovempi.

– Alkusarjan pelissä huomasi, että heillä ei ollut tämän vuoden puolella montaa peliä. Turnauksen edetessä he ovat saaneet pelitemmosta kiinni.

Puoli vuotta yhdessä olympiaturnaukseen valmistautunut Yhdysvallat oli lähes kaikilla osa-alueilla Suomea edellä.

- Kyllähän heillä on mieletön luisteluvoima ja huomaa, että he ovat olleet yhdessä koko kauden. Sitä kautta heiltä löytyi enemmän varmuutta ja kokemusta. He käänsivät pelin sillä. Parempi voitti, Rajahuhta sanoi.

Eroa vielä kurottavana

Viime kevään MM-kisojen alkulohkossa Suomi voitti Kanadan, mikä on antanut uutta uskoa Naisleijonille siitä, että ero Pohjois-Amerikan joukkueisiin olisi kaventumassa ja voitot olisivat mahdollisia.

Välierässä Yhdysvaltoja vastaan Suomella ei kuitenkaan ollut juuri saumoja. Voitto vaatisi erityisesti välierävaiheessa täydellisen suorituksen, mihin Suomi ei nyt pystynyt.

– Meillä on ne mahdollisuudet tehdä se yllätys jossain vaiheessa ja voittaa, mutta tällaisessa välieräpelissä se vaatii sen, että koko joukkue onnistuu.

Nyt Suomella on edessään tuttu pronssipeli. Vastustaja on joko Venäjän olympiaurheilijat tai Kanada.

» Lähetä palautetta toimitukselle