Yhden ottelun piste-ennätyksensä paukuttanut Kalteva tähtää kohti MM-kisoja

LIIGA / Haastattelu
Kalteva oli ottelun jälkeen kysyttyä tavaraa toimittajien keskuudessa.
Kuva © Jarno Hietanen
Mikko Kalteva summasi Liiga-uransa ennätyspisteet tehoilla 1+2, kun JYP kukisti värikkäiden vaiheiden jälkeen Tapparan 3−4. JYPin luottopuolustaja avasi syitä "kultaisen kosketuksensa" löytymiseen Jatkoajalle ottelun jälkeen.

Mikko Kalteva, 31, on onnistunut kuluvalla kaudella jo aiemman yhden kauden piste-ennätyksensä rikkomaan. Keskiviikon kierroksen jälkeen saldo on 8+18. Loppua pistetehtailulle ei liene hetkeen näkyvissä, mikäli samanlaiset otteet jatkuvat.

− Olen päässyt alusta asti pelaamaan säännöllisesti ylivoimaa, joten kiekon kanssa olen saanut touhuta enemmän. Sitä kautta olen tainnut uskaltaa tasakentällisinkin yrittää rohkeampaa peliä, tuumii Kalteva syitä tehoiluunsa.

− Enhän minä joka vuonna yritä lähteä piste-ennätyksiä tavoittelemaan, joten maalit ja syötöt ovat yllättäneet. Valtteri Kemiläisen kanssa olemme päässeet pelaamaan hyvin yhteen, sekin on varmasti auttanut.

Kari Jalonen valitsi Kaltevan hiljattain Ruotsin kohtaavaan maajoukkueryhmään. Edellisestä kansainvälisen tason visiitistä hänellä on vierähtänyt jo kuusi ja puoli vuotta.

− Hienoa päästä mittaamaan, kuinka kova on Ruotsin poikien vauhti. Olen kasvanut ja muuttunut pelaajana näiden vuosien aikana. Kiva lähteä katsomaan, minkälainen Kalteva kaukalossa nähdään tällä kertaa, jyväskylään perheensä kanssa kotiutunut puolustaja pohtii hyväntuulisena.

Maajoukkueessa ruutuun kuin ruutuun tyytyvä Kalteva kertoo, ettei Suomen valmennusjohdon kanssa ole vielä käyty keskusteluita peliroolista.

− Lähden taistelemaan paikasta MM-kisoihin. Eihän maajoukkueeseen muusta syystä kannata lähteä yrittämään, hän kuitenkin toteaa rennosti.

Aihetta itsevarmuuteen kiekollista peliään kehittäneellä Kaltevalla on. Sen sijaan syitä parantuneisiin otteisiinsa hän ei löydä muusta, kuin terveenä pysymisestä ja tasaisesta kehittymisestä.

− Taidan olla sitten jollain tavalla myöhäisherännäinen, Kalteva naurahtaa.

Palkintokaapista "Pisa" -lempinimeä kantavalta kolossilta löytyy ennestään kaksi hopeista mitalia. Tämän kauden päätteeksi tavoite on selkeä.

− Peli kerrallaan lähdemme runkosarjaa loppuun pelaamaan. Kärjessä on aikamoinen tungos tällä hetkellä. Taistelemme jokaisesta saatavilla olevasta pisteestä ja kehittämme peliämme pudotuspelikuntoon. Kultaahan tässä lopulta tavoitellaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle