Voracek odottaa Kanadan kohtaamista: "En tunne veljeyttä kentällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Voracek kohtaa heti seurakavereitaan, kun vastaan asettuu Kanada.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Tšekki kohtaa kisojen avauskamppailussaan Kanadan. Testi on mahdollisimman kova, mutta Jakub Voráčekin mielestä heti eteen tuleva haaste on vain positiivinen asia. Hyökkääjällä on paljon tuttuja illan vastustajassa.

Tšekki kävi ottamassa tuntumaa Pariisin areenan jäähän pelipäivän aamuna. Joukkueen kokenutta kalustoa edustava Jakub Voráček oli hyvällä tuulella ennen MM-avausta.

− Saimme hyvän valmistautumisen peliin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä turnauksessa edetään peli kerrallaan, muistutti 27-vuotias hyökkääjä.

Voráčekin mielestä on hyvä, ettei turnaus ala heikompaa joukkuetta vastaan, vaan vastaan luistelee heti hallitseva maailmanmestari.

− Peli alkaa 0−0:sta, mutta on vain hyvä asia, että pääsee heti mittelemään Kanadaa vastaan. Saamme heti selville tason, jolla meidän täytyy turnauksessa pelata, mikäli mielimme voittaa mestaruuden.

− Täytyy luistella kovaa koko kuusikymppinen, jotta hyviä asioita voi tapahtua.

Maailmanmestaruus mielessä − ystävät hetkeksi syrjään

Voráčekin seurajoukkue Philadelphia Flyers on hyvin edustettuna illan ottelussa, sillä kentällä nähdään peräti kuusi seuran pelaajaa. Kanadan riveissä pelaa neljä Voráčekin seurakaveria.

− Siitä tulee hauska ottelu. Olemme kaikki läheisiä ystäviä ja vietämme kauden aikana aikaa yhdessä.

Pariisissa − ja myöhemmin Kölnissä pelataan kuitenkin maailmanmestaruudesta, eikä silloin ole aikaa ystäville. Kokenut pelimies tietää, mitä kentällä pitää tällaisissa tilanteissa tehdä.

− Se on kuitenkin jääkiekko-ottelu. En tunne veljeyttä kentällä. Yritän parhaani mukaan horjuttaa heitä, mutta he yrittävät varmasti samaa minulle.

Mitään taikatemppuja Voráček ei omaan peliinsä lisää, vaan luottaa itseensä ja kykyihinsä.

− Yritän vain pelata hyvin. Olen hyvässä kunnossa ja tiedän mihin pystyn. Jos pystyn pelaamaan parasta peliäni, voimme voittaa minkä tahansa ottelun tässä turnauksessa.

Voráček sai loppukaudella Flyersiin suomalaisen seurakaverin, kun Valtteri Filppula siirtyi Tampa Bay Lightningista Flyersiin.

− Upea, kokenut pelaaja. Hän tietää, mitä menestyminen vaatii ja mitä kentällä pitää tehdä. Hän osaa tehdä oikeita ratkaisuita ja hän on hieno joukkuekaveri, kehui Voráček suomalaista.

Tšekki ja Kanada kohtaavat illalla Pariisin-lohkossa illan päätösottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös