Vittasmäki tarmokkaana tappionkin jälkeen: "Hihasta löytyy vielä jotain"

LIIGA / Haastattelu
Veli-Matti Vittasmäki huhki Ilveksen takalinjoilla yli 22 minuuttia.
Kuva © Jarno Hietanen

Ilves aloitti maanantain puolivälierän jälleen hyvin ja hallitsi ottelua. Kaksi ylivoimatilaisuuttakaan eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, ja Tappara rokottikin, kun Blake Parlett karkasi rangaistuksen jälkeen suoraan boksista läpiajoon ja maalintekoon.

— Huonot fiilikset, oli huono peli meiltä, harmitteli Ilveksen luottopuolustaja Veli-Matti Vittasmäki ottelun jälkeen.

— Oli hyvä lähtö peliin ja muutamat maalipaikat siinä. Emme saaneet sisään, siihen jatkoksi huono ylivoima, jonka päätteeksi vastustaja teki maalin. Hiukan lamaantui meidän pelimme, emmekä enää pääseet siihen hyvää tekemiseen takaisin.

Kamppailun toisen erän alku oli ensimmäisen peilikuva. Tappara iski toisen osumansa vain 31 sekunnin pelin jälkeen, eikä edes Karri Kiven ottama aikalisä estänyt tupsukorvien selkärangan katkeamista.

— Ei lähtenyt kulkemaan enää sen maalin jälkeen. Valui sormien läpi, emme saaneet junaa enää takaisin raiteilleen. Jos miettii koko ottelua, niin emme kyllä parantaneet tänään, kuten viime ottelussa. Jos haluat jotakin voittaa, niin se olisi pakko tehdä.

Ilveksellä edelleen yllätyksiä hihassa

Tampereen paikallisottelusarja on nyt tasatilanteessa 2−2, ja Ilves menetti tappion myötä etulyöntiasemansa. Tappiosta huolimatta Vittasmäki oli positiivisin mielin ja sävelet sarjan kääntämiseksi tuntuivat olevan selvät.

— Nyt opiskellaan hiukan videolta, mikä meni vikaan. Seuraavaan peliin tulemme sitten vahvempana takaisin. Kyllä luulen, että meillä on aseet tuolla. Hihasta löytyy vielä jotain, jolla tämä sarja kääntyy meille, puolustaja velmuili.

Ilves on pelannut Ässät-sarja mukaan laskettuna seitsemän ottelua kevään pudotuspeleissä. Erityisesti paikallissarjassa tunnelma Hakametsässä on ollut huumaava ja halli illasta toiseen loppuunmyyty. Tunnelma on miellyttänyt myös Vittasmäkeä.

— Ihan huikeaa on ollut, joka ottelussa on ollut tupa täynnä, varsinkin meidän kotipeleissämme on ollut todella hienoa pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle