Virtasen tekemä tulos ei riittänyt jatkoon − "Yksi mestaruus olisi pitänyt tulla"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Holtari kommentoi Marko Virtasen sopimusta toisenlaisissa tunnelmissa noin vuosi sitten.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP tiedotti lauantaina, ettei Marko Virtanen jatka seuran päävalmentajana. Jukka Holtarin mukaan kyseessä olivat puhtaat tulosurheilulliset tavoitteet, jotka eivät täyttyneet.

JYPin putoaminen jo puolivälierissä suurten satsausten jälkeen nähtiin valtaisena pettymyksenä Jyväskylässä. Tämän väitteen on allekirjoittanut myös JYPin organisaatio, mistä konkreettisin esimerkki nähtiin lauantaina.

Seuran ja Marko Virtasen tiet erkanevat.

− Kilpaurheilun teema on tuloksenteko. Loppukauden pärjäämisen taso oli pettymys, kun tulos jäi vajaaksi, urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kommentoi.

− Virtanen on meidän pitkäaikaisin päävalmentaja. Yksi liigamestaruus tänä aikana olisi pitänyt saavuttaa.

Holtarin mukaan asia hoidettiin ammattimaisesti molemminpuolin. Virtasen saavutukset organisaatiossa saivat myös kunnioitusta. Vaikka tämä kausi päättyi pettymykseen, mukaan mahtuu myös positiivisia saavutuksia kokonaisuutta ajatellen.

− Kokonaisuuden kannalta vaakakupissa painoivat positiiviset asiat. Virtanen on ollut isossa roolissa rakentamassa JYPiä liigan menestyneimpien joukkueiden joukkoon, Holtari kehaisee.

JYPin tämän kauden joukkueesta vain kourallisella pelaajia ei ole ensi kautta koskevaa sopimusta. Tätä ei kuitenkaan nähdä ongelmaksi.

− Ei Jarkko Immonen ole JYPissä Virtasen takia. JYP on asian ydin, Holtari pyörittelee.

Tilanne auki

Virtanen on kerännyt päävalmentajakautensa aikana runsaasti myös kritiikkiä. Tästä huolimatta seuran luottamusta pääkäskijään on peräänkuulutettu voimakkaasti. 

Avoimuus sekä luottamus molemminpuolin ovat useasti korostuneet sekä Holtarin että Virtasen puheissa. Tätä kautta myös ennakkovalmistautuminen tilanteeseen on urheilutoimenjohtajan mukaan ollut haastavaa.

− Ei tähän ole mitenkään varauduttu, häneen on ollut vahva luotto.

Koko JYPin yli kymmenvuotisen menestysputken aikana uusi päävalmentaja on tullut aina organisaation sisältä. Kun Risto Dufva lähti, hänen paikalleen nousi apuvalmentaja Jyrki Aho. Ahon poistuessä pääkäskijäksi pestattiin apuvalmentaja Virtanen.

Kuluvalla kaudella Virtasen valmennustiimissä olivat mukana Jarkko Hyytiä, Antti Turunen sekä Jukka Ahvenjärvi. Tuoreita tuulia organisaation valmennuspuolelle toi toissa kaudella Nuorten SM-liigan joukkueen pääkäskijäksi pestattu Lauri Merikivi.

Nelikosta Turunen on ainoa, jolla ei ole aiempaa kokemusta seuran päävalmentajana. Kellään ei kuitenkaan ole kokemusta liigaseuran päävalmentajana.

Tälläkään kertaa uuden päävalmentajan pestaamista organisaation sisältä ei haluta poissulkea. 

− Mitään emme halua sulkea pois. Ensimmäisenä pitää saada selville, mitä valmennustiimissä on ja mitä se tarvitsee, Holtari kuvailee.

− Elokuun ensimmäinen päivä, siihen asti meillä on liukumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle