Ville Korhonen Ässien pudotuspelikamppailusta: "Tuijottelemalla ei saa mitään"

LIIGA / Haastattelu
Ville Korhonen varmisteli Ässille komeat loppulukemat SaiPaa vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ässien taistelu pudotuspelipaikasta käy edelleen kuumana. Torstai-illan vääntö SaiPaa vastaan toi kaivatut kolme pistettä porilaisille. Yksi illan nimistä oli Ville Korhonen, joka viimeisteli päätöserässä kaksi maalia ja varmisti Ässien 5-1-voiton.

Ässät sai ainakin hetkellistä helpotusta runkosarjan loppurutistukseen, kun se SaiPan kaatamalla nousi Pelicansin ohi sijalle yhdeksän. Ässähyökkääjä Ville Korhonen korosti torstain pelin tärkeyttä, mutta muistutti myös kaikkien loppupelien olevan joukkueelle isoja.

− Nyt täytyy hoitaa nämä runkosarjan loput pelit kunnialla ja nousujohteisesti, Korhonen tähdensi.

SaiPa-pelissä näkyi kentällä hyvin yhteenpelaava ja työteliäs porilaisryhmä, mutta mitään erityistä valmistautumisessa ei ollut tehty toisin kuin aiemmin.

− Samalla lailla aina periaatteessa valmistaudutaan, mutta ehkä näihin peleihin kuitenkin tulee latausta ja tunnetta enemmän kuin johonkin marraskuiseen otteluun. Kyllä se sitten pelissäkin näkyy, kun siihen tulee lisää skarppiutta, Korhonen pohdiskeli.

Terävyyttä oli Korhosen itsensäkin pelaamisessa, sillä hän onnistui päätöserässä peräti kahteen otteeseen maalinteossa.

− Ei ihan normi-ilta itselleni, mutta taas oli hyvin paikkoja ja tällä kertaa onnistui. Tässä on silti koko kauden aikana ollut mahdollisuuksia maalintekoon, mutta ei ole vain osunut, hyökkääjä tuumi.

Runkosarjasijoitukset ovat olleet äärimmäisen pienillä piste-eroilla tällä kaudella ja edelleen esimerkiksi Ilveksellä on ainakin teoreettinen mahdollisuus nousta pudotuspeleihin. Ilveksessä pelaavan ystävänsä otteita Korhonen kertoi seuranneensa aina ehtiessään, mutta muuten muiden joukkueiden peleihin ei ole tullut paneuduttua.

− Tuijottelemalla tässä ei saa mitään. Omaan tekemiseen täytyy keskittyä ja pyrkiä koko ajan nousujohteiseen pelaamiseen, Korhonen painotti.

Taukoviikolla Porissa "huilautettiin kroppaa"

Ässillä oli peleistä reilun viikon tauko olympialaisten aikaan. Joukkue käytti mahdollisuuden treeniin, mutta keskittyi myös lepäämään.

− En tiedä, miten muut joukkueet ovat tehneet, mutta me pidimme useampiakin vapaapäiviä putkeen ja annettiin kropalle huilia. Toki nyt ennen peliä taas treenasimme kamppailupelaamista, että saatiin sitten kropat hereille, Korhonen kuvaili Ässien tauko-ohjelmaa.

Porilaisilla on edessään vielä neljä ottelua ennen mahdollisia pudotuspelejä. Toimittajan heittämään kysymykseen mahdollisista toiveista tulevaa pudotuspelivastustajaa kohtaan Korhonen hymähtää.

− Eiköhän pelata loput pelit vielä alta pois ennen kuin aletaan haaveilla tulevasta. Tappara tulee seuraavaksi vastaan, keskitytään siihen nyt ensin.

» Lähetä palautetta toimitukselle