Ville Heinola: "Peli Porissa oli spesiaalitapahtuma"

LIIGA / Haastattelu
Ville Heinola on ottanut paikkansa Lukon puolustuksessa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ässien junioripolun kulkenut Ville Heinola pelasi ensimmäisen Liiga-pelinsä Isossamäessä Lukon paidassa. Peliaikaa ja vastuuta on kertynyt mukavasti, eikä Porikaan ole nuoresta miehestä kokonaan poistunut.

Lauantai ja Satakunnan paikallispeli tilanteessa, jossa molemmilla joukkueilla on parantamisen varaa. Tapahtuma oli äärimmäisen merkityksellinen kaikille, mutta varsinkin Satakunnan alueelta kotoisin oleville pelaajille Lukon tai Ässien kohtaaminen ei ole vain ottelu muiden joukossa.

Lukon 17-vuotias puolustaja Ville Heinola palasi hyvinkin tuttuun paikkaan.

− Oli tämä minulle spesiaalihetki. Ottelun aikana toki ei ehdi muuta kuin keskittyä olennaiseen, mutta oli tämä tärkeä peli, Heinola kertasi.

Miksi ei olisi. Vastassa kuitenkin oli viime kaudelta tuttuja kavereita, joiden kanssa yhteydenpito jatkuu edelleen. Tällä kerralla Ässillä oli juniorijoukkueen puolelta mukana Otto Kivenmäki sekä Aleksi Varttinen.

− Pelin aikana emme puhuneet mitään, mutta katsotaan nyt, jos pelin jälkeen tulee jotain kommenttia. Lämmöllä muistan Poria, sillä ässäajoista jäi paljon hyviä kavereita. Edelleen tulee vietettyä aikaa Porissa.

− Ottelun alku oli meiltä arka, mutta positiivista oli toki hieno nousu. Mahdollisuuksia oli kolmeenkin pisteeseen.

Paikka Lukon kokoonpanosta on löytynyt yllättävänkin nopealla aikataululla. Vastuuta on seitsemässä ottelussa kertynyt hieman yli 15 minuutin keskiarvolla, eikä Heinola ole vielä ollut jäällä tasaviisikoin tulleen päästetyn maalin aikana.

− Tavoitteeni oli ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta, mutta ei näistä tiedä kovin pitkälle. Teen vain oman parhaan suoritukseni ja otan päivän kerrallaan.

− Kokeneilta pelaajilta olen saanut hyvin apua ja neuvoja.

Maajoukkuepuolella nuorukaisella riittää tavoiteltavaa. Vaikka keskittyminen on tiukasti tässä hetkessä, kevään tärkeät pelitkin ovat jo tiedossa.

Heinola on ollut mukana maajoukkueessa jo kahden edellisen kauden aikana.

− Alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin yritän päästä mukaan. Vielä ei ole maajoukkueesta kuulunut sen enempää, varmaankin maajoukkuetauolla näitä asioita käydään läpi, Heinola mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle