Vesalaisella jo Laineen veroinen ylivoimapyssy − "Sattui menemään sisään"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Vesalainen tekaisi Ilvestä vastaan tehot 2+2.
HPK nappasi jo toisen peräkkäisen voittonsa, kun Ilves kukistui jatkoajan jälkeen lukemin 5−6. Yhtenä Kerhon pistenikkarina hääri Kristian Vesalainen, jonka päässä soi maalien jälkeen luultavasti Dirlanda. 18-vuotias lupaus on paukuttanut kauden maaleistaan peräti 70 prosenttia ylivoimalla.

Ilveksen ja HPK:n tiistaisessa kohtaamisessa kentällä nähtiin ketjullisen verran alle 20-vuotiaiden kisoista palanneita pelimiehiä. Otto Koivulaa, Joona Koppasta, Eetu Tuulolaa ja Jere Innalaa kirkkaammin loisti Nuorten Leijonienkin ykkösketjussa esiintynyt Kristian Vesalainen, jonka mielestä Suomen kentille oli mukava palata.

− Alku oli vähän nihkeä ja olin ensimmäisessä erässä jo ihan loppu, Vesalainen yllättäen totesi.

Siltä ei ainakaan vaikuttanut, sillä Kerhon nuori tähti vietti Ilves-ottelussa neljän tehopisteen iltaa. Vesalainen keräsi kahden syötön lisäksi tililleen kaksi ylivoimamaalia.

− Kahden miehen ylivoimalla tuli hyvä poikkisyöttö, josta pääsin vetämään ja sattui menemään sisään, Vesalainen kertasi takarautaan uponnutta lämäriään.

− Toisessa koetin laittaa maalille syötöksi tarkoitettua ohjuria, mutta se pomppi pakin jaloista maaliin. Kävi hyvä tuuri!

Vesalaisen kauden kymmenestä maalista peräti seitsemän on syntynyt ylivoimalla. HPK:n ylivoimakuviossa Vesalaisen paikka löytyy takakolmion oikealta sivulta, b-pisteen kaarelta, josta hän pääsee täräyttelemään kutejaan suoraan syötöstä. Samalta paikalta mutta vastakkaiselta puolelta maaleja on mättänyt muuan Patrik Laine.

Eilisen ensimmäinen maali olikin harjoittelun tulosta.

− Pelipäivän aamuna juuri teimme tuota samaa kuviota, hän paljasti.

Vaikka hämeenlinnalaisilta on odotettu paljon, ei HPK ole tällä kaudella todellakaan vakuuttanut. Nyt joukkueella on kuitenkin päällä jo pienoinen voittoputki Lukko- ja Ilves-voittojen ansiosta. Vesalaisen mielestä joukkueen peli näyttää paremmalta kuin ennen joulua, jolloin hän oli viimeksi hämeenlinnalaisten kokoonpanossa.

− Mielestäni pelaamme nyt aggressiivisempaa kiekkoa ja pääsemme antamaan paremmin painetta. Ilvestä vastaan emme vain olleet alusta asti ihan hereillä, Vesalainen pohti maali-iloitteluksi yltynyttä kamppailua.

Da-dirlan-dirlan-da

Suomen taival nuorten kisoissa päättyi pettymykseen, kun vankaksi mestariehdokkaaksi laskettu joukkue ei päässyt puolivälieriä pidemmälle. Vesalaisen mukaan joukkue nollaili pettymystä yhdessäololla.

− Olimme vain joukkueen kanssa yhdessä. Kävimme shoppailemassa, syömässä ja pidimme hauskaa, Vesalainen kertasi joukkueen viimeisiä päiviä Buffalossa ennen kotiinpaluuta.

Kisoissa Suomen maalilauluna, joskin liian harvaan soineena, oli vanha klassikkorenkutus Dirlanda. Yle jäljitti kisojen aikana, että uuden maalilaulun takana oli juuri Vesalainen. Tiistaina asiasta kysyttäessä Vesalaisen kasvoille levisi hymy.

− Kesällä olimme kavereiden kanssa mökillä ja pelasimme siellä änäriturnauksen, jossa piti päättää itselle oma maalibiisi. Valitsin sitten tuon, hän kertoi.

Vesalainen toi valintansa myös Nuorten Leijonien koppiin maalilauluehdotuksekseen, ja ilmiö oli valmis.

− Kaikki olivat messissä eikä sitä tarvinut ylipuhua. Maalibiisissä tärkeintä on saada omalle jengille hyvä fiilis siitä, että tuli tehtyä maali, Vesalainen nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle