Venäläispuolustaja ja -maalivahti pujottelukeppejä Välilän käsittelyssä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Riikka Välilä veivasi Naisleijonien turnauksen tähän asti komeimman osuman.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Naisleijonien ja Venäjän olympiaurheilijoiden välisen ottelun toinen erä oli miltei jo päätöksessään, kun Kwandong Hockey Centressä saatiin todistaa Suomen naiskiekon yhden ikonin, Riikka Välilän taituruutta. Jos missasit pelin, voit visualisoida oheiset tapahtumat mielessäsi tämän jutun pääkuvan avulla.

Ikinuorelta vaikuttava 44-vuotias Välilä käytti venäläispuolustajaa ja -maalivahtia tylysti pujottelukeppeinään, kun hän taituroi tiensä yksin vapaaksi Venäjän OU:n maalin eteen. Alkusysäyksen Välilän muutaman sekunnin ilotulitukselle tarjosi ketjukaveri Susanna Tapani.

− Onhan se tietysti kiva tehdä tuollaisia hienoja maaleja. Suski teki siinä hyvän esityön ja minä sitten kävin ikään kuin korjaamassa ne marjat siitä, kommentoi maalintekijä itse pelin jälkeisessä haastattelussa.

Välilä nappasi Tapanin karvaaman irtokiekon kiekon B-pisteiden kaarten välissä ja ohitti sulavalla harhautuksella hölmistyneen venäläispuolustaja Angelina Gontšarenkon. Ilmeisesti kokemuksen tuomalla rauhallisuudella, Välilällä oli tämän jälkeen aikaa jopa muistella saamiaan ohjeita.

− Meidän videovalmentaja Vehviläisen Simo oli vinkannut tuosta Venäjän OU:n maalivahdista, että vaikka muuten lähes makaa siellä maalissa niin sitten läpiajotilanteissa on todella aggressiivinen ja pyrkii haastamaan hyökkääjää.

Valmentajan antama ohje mielessään Välilä suuntasi liikkeensä kohti Venäjän OU:n maalia ja totta tosiaan, venäläismaalivahti Nadezhda Morozova pelasi tilanteen Välilän kannalta juuri oikein eli aggressiivisesti.

Täten Välilän ei tarvinnut muuta, kuin toteuttaa aiemmin saamansa ajatus. Mutta mistä ihmeestä nainen kaivoi Vehviläisen ohjeet mieleensä?

− Jostain takaraivosta muistin, että näinhän se oli mitä Simo sanoi ja lähdin harhautukseen melko aikaisessa vaiheessa. Sen jälkeen ei sitten tarvinnut kuin pistää kiekko tyhjään maaliin.

Vaikka edessä olikin tyhjä maali, tarkisti Välilä silti suorituksen jälkeen, että menihän se kiekko varmasti maaliin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Ottelun jälkeen vaatimaton Välilä ei turhaa painoarvoa suoritukselleen antanut, vaan kehui myös muun muassa Petra Niemisen päätöserässä tekemää vastaavanlaista osumaa.

Maalin tuottama ilo liittyikin joukkueen etuun.

− Oli hyvä, että saatiin tuo maali siihen erän loppuun, kun meillä oli pikkaisen ollut hankalaa siinä ennen sitä. Noora piti meitä pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Totta kai tuollaiset suoritukset, jos niillä pystyy auttamaan joukkuetta vaikeilla hetkillä, tuntuvat itsestäkin hyvältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle