Venäjän maalivahti Ruotsi-ottelusta: "Käsille lyötiin jatkuvasti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sergei Bobrovskin kädet oli kovilla ottelun aikana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sergei Bobrovski torjui Venäjälle voiton, mutta se ei tullut ottelusta helpolla. Suomen ja Kanadan välinen kohtaaminen kiinnosti luonnollisesti myös maalivahtia.

Venäjän maalivahti Sergei Bobrovski oli tyytyväinen Ruotsia vastaan pelatun ottelun jälkeen. Bobrovski huilasi edellisen ottelun, kun siinä Norjaa vastaan tolppien väliin luisteli Ilja Sorokin.

− Olen täydellisen valmis pelaamaan vaikka kaikki ottelut. Hyvä kuitenkin, että sain mahdollisuuden levätä välillä ja keskittyä rauhassa tähän otteluun.

Ruotsi kavensi ottelun kolmannessa erässä, mutta muuten puolustajat siivosivat maskimiehiä tehokkaasti pois maalivahdin edestä.

− Kolmannessa erässä tuli kavennusmaali, mutta vaikea sanoa, että oliko meillä silloin vaikeampaa kuin muuten ottelun aikana. Puolustajat pelasivat hyvin ja antoivat minulle tilaa nähdä laukaukset. Kaikki meni lopputuloksen kannalta hienosti, joten olen heille kiitoksen velkaa.

− Ruotsin kavennusmaalissa en nähnyt yhtään, mistä kiekko tuli. Vastustajan puolustaja teki hyvää työtä siinä tilanteessa oman joukkueensa eteen. Toisaalta heillä oli todella paljon onnea mukana maalissa.

− Se yllätti minut, kuinka paljon hyviä laukauksia sieltä jatkuvasti tuli. Mutta koska voitimme ottelun, voin sanoa hyvillä mielin, että kaikki tekivät hyvää työtä.

Ruotsin kapteeni Jimmie Ericsson sai jäähyn maalivahdin käsille huitomisesta, ja tuomio meni Bobrovskin mukaan oikein.

− Minua lyötiin lujaa käsille useasti jo aikaisemmin ottelun aikana ja niin myös tuossa tilanteessa, joten mielestäni se oli oikea tuomio.

Ruotsi kävi yhä aggressiivisemmaksi ottelun aikana, mutta se kuuluu maalivahdin mukaan asiaan jääkiekossa.

− Ei siinä mitään ylimääräistä sikailua ollut. He pelasivat vain fyysistä peliä meitä vastaan. Se oli kuitenkin vasta alkua, koska pelit kovenevat tästä vielä.

− Nämä ovat kauden viimeisiä pelejä, joten kaikki pyrkivät antamaan kentällä kaikkensa.

Venäjä pelaa seuraavan ottelunsa Saksaa vastaan ja vastustajaa on seurattu turnauksen mittaan.

− Henkilökohtaisesti en tunne heistä ketään. Tiedän, että Christian Ehrhoff on hyvä puolustaja, jolla on kova ja tarkka laukaus. Vastustajalla ei ole yhtään huonoa pelaajaa, ja otamme todella vakavasti tuon ottelun heitä vastaan.

− Saksalla on montakin konstia saada meidät ongelmiin, joten emme lähde missään nimessä vähätellen tuohon otteluun.

Bobrovski oli tietoinen myös Pietarissa pelatun ottelun tuloksesta, mutta tarkempi seuranta oli luonnollisesti jäänyt väliin.

− Tiedän lopputuloksen. Suomella ja Kanadalla on todella hyvät pelaajat joukkueissa ja molemmat pelaavat kultamitalista. En osaa sanoa tällä hetkellä paljoakaan tuosta ottelusta.

− Ehkä maaliero oli hieman yllätys, mutta se kertoo vain siitä, että Suomi on ollut tuossa ottelussa selkeästi Kanadaa vahvempi.

Turnauksessa on tullut vastaan erilaisia vastustajia, eikä Bobrovski halua sen enempää niitä alkaa vertailla.

− Kaikki vastustajat ovat olleet omalla tavallaan haastavia, joten en ala laittaa niitä mihinkään järjestykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle