Vaakanainen haluaa kultaisen huipennuksen kaveriporukan maajoukkueurille Buffalosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Urho Vaakanainen edusti Suomea viime kaudella alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Viime kesänä ykköskierroksella Boston Bruinsiin varattu Urho Vaakanainen taisteli alkukauden loukkaantumisen kanssa. Nyt peli kulkee tuttuun tyyliin ja tavoitteena on napata vanhalla kaveriporukalla nuorten MM-kisoista kultaa.

Puolustaja Urho Vaakanaisen kauden avaus hänen uudessa seurajoukkueessaan SaiPassa viivästyi, kun Vaakanainen loukkaantui alle 20-vuotiaiden harjoitusturnauksessa Plymouthissa elokuussa.

Ylävartalovammasta kärsinyt Vaakanainen pääsi avaamaan kautensa lokakuun alussa. Ensimmäiset kolme, neljä peliä olivat vaikeita.

− Se oli itseltä vähän sellaista taistelua. Silloin olin aika väsynytkin pelien aikana, eikä jalka meinannut liikkua totuttuun tapaan. Pikkuhiljaa sain pelikuntoa takaisin.

Tässä vaiheessa kautta peli tulee jälleen luonnostaan, eikä vamma enää muistuta itsestään.

Samalla, kun Vaakanainen pääsi omassa pelissään vauhtiin, myös SaiPa paransi otteitaan. Alkukauden pelit olivat Vaakanaisen sanoin karmeita katsoa, mutta nyt joukkue porskuttaa Liigan keskikastissa. Vaakanainen uskoo, että SaiPa pystyy parantamaan asemiaan ja peliään vieläkin enemmän.

Alkukaudesta Vaakanaiselle on jäänyt hyvät fiilikset. Joukkueen onnistumiset ovat kasvattaneet myös Vaakanaisen itseluottamusta nuorten MM-kisoihin.

− Kun onnistumisia tulee, se vie koko ajan eteenpäin. Mieluummin sitä voittaa kuin häviää. On helpompi lähteä MM-jäille, kun on tottunut voittamiseen.

"Pystymme oikeasti voittamaan kultaa"

Vaakanainen on päättäväinen sen suhteen, että nuorten MM-kisoista joukkue lähtee kultamitalit kaulassa kotiin.

− Meillä on hyvä jengi ja pystymme oikeasti voittamaan kultaa.

− Jengissä on parasta se, että olemme oikeastaan kuin kaveriporukka, joka lähtee lomalle.

Maajoukkuekonkari Vaakanaisen suurimpia vahvuuksia ovat luistelu ja peliäly. Vaakanainen pystyy pelaamaan kiekolla, mutta hoitaa myös puolustuspään velvoitteet kunnialla.

Puolustaja itse sanoo, että hän johtaa kentällä esimerkillä, sillä pukukopissa Vaakanainen ei ole äänekkäimmästä päästä.

Suomen kivikovasta pakistosta Vaakanainen haluaa ison roolin.

− Ainahan sitä haluaisi pelata mahdollisimman isoja minuutteja, mutta teen, mitä valmentaja sanoo ja teen sen mahdollisimman hyvin. Silloin joukkueellakin on hyvä mahdollisuus menestyä.

MM-leirille lähteneet pelaajat painottivat tämän vuoden joukkueen yhtenäisyyttä: yhteistä taivalta on takana jo vuosien ajalta. Se on Vaakanaisenkin mielestä tärkeää.

− Jengissä on parasta se, että olemme oikeastaan kuin kaveriporukka, joka lähtee lomalle. Vaikka tietysti ollaan vakavissaan, kun kisat alkavat ja keskitytään peleihin täysillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle