USA:n pelaajat: ”Tähtäsimme pidemmälle”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvaltojen tie katkesi puolivälieriin MM-kisoissa. Mitenkään tiukasta kamppailusta ei ollut kyse, kun Tshekki jyräsi Jaromir Jagrin johdolla välieriin lukemin 4-0. Jatkoaika jututti Jack Johnsonia, Blake Wheeleriä ja Mike Komisarekia tappion jälkeen.

Jos Tshekin pelaajien kasvoilta ei suurempia tunteita näkynyt, olivat Yhdysvaltojen pelaajat rehellisesti pettyneitä. Ailahdellen sujuneet kisat päättyivät aivan liian aikaisin. Ainakin puolustaja Jack Johnsonin mielestä.

– Tietysti olemme pettyneitä. Mielestäni pelasimme hyvin tänään, mutta kun emme saaneet maalia niin peli oli selvä. Jos et onnistu siinä, et tule voittamaan ottelua. Yksinkertaista. Tshekit onnistuivat maalinteossa heti ensimmäisessä erässä ja toisessa. Se muutti koko pelin luonnetta.

– Lopputurnauksessa ratkaisee aina se, onko joukkueella loistavassa kunnossa oleva pelaaja tai maalivahti. Kuten esimerkiksi tänään Tshekillä oli Jaromir Jagr ja Ondrej Pavelec. Tshekkiä on todella vaikea voittaa, kuten nähtiin tänään.

Yhdysvaltojen nuori joukkue antoi kaikkensa jäällä, mutta haparoinnit puolustuspäässä kostautuivat helposti. Johnson ei kuitenkaan keksi mitään tekosyitä.

– Ei sillä ole väliä, että meillä on nuori joukkue. Tulimme tänne menestymään. Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on vain suuri pettymys. Emme tulleet tänne saakka häviämään puolivälierissä.

– Nuoret kaverit pelasivat todella hienosti, Chris Kreider, Derek Stepan ja Craig Smith. Heillä tulee kaikilla olemaan loistava ura NHL:ssa. Loistavia pelaajia ja loistavia junioreita.


Mike Komisarek vakavana Jaromir Jagrin tehtyä illan toisen maalinsa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Välisarjan viimeisen kierroksen Sveitsi-tappio koitui kohtalokkaasti, kun vastaan luisteli Tshekki. Johnson ei kuitenkaan halua eritellä joukkueita tai niiden paremmuutta.

– Olemme kohdanneet monta todella hyvää joukkuetta. Esimerkiksi Kanada ja Ruotsi olivat todella hyviä. Venäjä on aina vaarallinen, tällä hetkellä en oikein tiedä kuka on suosikki. Jokainen jatkossa oleva joukkue voi voittaa kenet tahansa. Kun minä olin nuori niin asiat olivat toisin. Silloin oli vain muutama joukkue joilla oli mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus.

Johnson nousi esiin pelissä myös negatiivisessa mielessä. Puolustajan kova taklaus Patrik Eliasiin näytti pahalta.

– Tshekkipelaajat eivät kuitanneet taklaustani mitenkään. Elias pisti itsensä hankalaan asemaan ja oli ehkä hetken seuraamatta peliä, siinä on aina vaarallisuutensa. Tietysti kukaan ei yritä tahallaan vahingoittaa ketään, mutta joskus ikävä kyllä käy näin. Toivottavasti hän on kunnossa.

Myös Blake Wheeler oli analyyttinen miettiessään turnauksen kokonaiskuvaa Yhdysvaltojen joukkueen kannalta.

– Turnauksemme meni hyvin. Tai no, ehkä 75 prosenttia pelasimme todella hyvin ja loput 25 maksoivat meille todella paljon. Ne prosentit maksoivat meille todella paljon, mutta niin se on aina tämänkaltaisissa turnauksissa. Pelasimme loistavia pelaajia vastaan ja jos saat "blackoutteja" tuolla jäällä, ne kostautuvat.

Puolustaja Mike Komisarek antoi myös oman mielipiteensä kisojen kulusta ja jenkkien sopeutumisesta eurooppalaisiin kaukaloihin ja sääntöihin.

– Kisojen tuomarit ovat olleet koko kisojen ajan todella hyviä. Tietysti kun tulet tänne Eurooppaan, niin peli on aina erilaista. Isompi jää, erilaiset säännöt ja niin edespäin. Pitää löytää aivan uusi tyyli pelata. Joukkueena ja pelaajana pitää vain sopeutua mahdollisimman nopeasti ja se joka onnistuu siinä, voittaa. Onnistuimme omasta mielestämme siinä ja tuomarit olivat tasaisia koko kisojen ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle