Urheilija-apuraha on Susanna Tapanille suuri helpotus: "Tässä on pari vuotta menty aika kädestä suuhun"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Helmikuussa olympiapronssia voittanut Susanna Tapani iloitsi opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä apurahasta.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Menneellä olympiakaudella taloudellisesti erittäin tiukoilla ollut Susanna Tapani iloitsee tuoreesta 10 000 euron urheilija-apurahasta. Tuki auttaa jatkossa merkittävästi työn, pelaamisen ja harjoittelun kombinaatiota.

Naisleijonien vakiopelaajiin lukeutuvan Susanna Tapanin perjantaiaamu oli hyvällä tavalla normaalista poikkeava. Aamutuimaan puhelin soi tiuhaan tahtiin ja pian syykin selvisi.

Tapani kuuluu Naisleijonien 22 pelaajan ryhmään, joille opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tänään 10 000 euron urheilija-apurahan.

−Heräsin aamulla siihen, kun puhelin soi monta kertaa ja hetken päästä selvisikin, mistä oli kyse. Oli todella mieluinen päivän aloitus ja erittäin positiivinen yllätys, Tapani riemuitsi.

"Erityisen hienoa Tässä on se, että saimme koko joukkue tukirahan"

− Erityisen hienoa asiassa on se, että saimme koko joukkue tukirahan, koska joukkuelajista tässä on kuitenkin kysymys.

Tapani on tottunut elämään vuosia tiukilla, sillä kuten hyvin tiedossa on, ei naispelaajille tipu muhevaa palkkashekkiä säännöllisesti tilille.

Menneellä olympiakaudella 25-vuotias urheilija muutti taloudellisten syiden takia muun muassa joksikin aikaa takaisin vanhempiensa luokse.

− Tukiraha helpottaa todella paljon ensi kautta, sillä tässä on pari vuotta menty aika kädestä suuhun. Varsinkin viime vuonna piti tehdä isoja panostuksia, jotta pystyin harjoittelemaan ammattimaisesti ennen olympialaisia.

Tapani listaa nyt tulleen apurahan helpottavan erityisesti harjoittelun ulkopuolisissa asioissa, kuten levossa ja ravinnossa.

− Edellä mainitut mahdollistavat kokonaisvaltaisen kehittymisen. Olosuhteet ovat olleet Turussa kunnossa, mutta todennäköisesti osa tukirahasta menee myös eri urheiluvälineisiin- ja varusteisiin.

Tällä hetkellä Tapani työskentelee osa-aikaisena markkinointiassistenttina. Apuraha tulee tarpeeseen jo kuluvana kesänä.

- Harjoitukset vievät monta tuntia päivästä, joten nyt osa-aikatöiden ja apurahan avulla selviän hyvin kesän yli ja pystyn harjoittelemaan ammattimaisesti, hän kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle