Uransa päättäneet jukurikonkarit tyytyväisinä kauteen - "Ylivoimaisesti yhtenäisin joukkue, jossa olen ollut"

LIIGA / Haastattelu
Konkareiden ura sai tyylikkään päätöksen.
Kuva © Tero Liikanen
Maanantain Jukurit-Pelicans-otteluun päättyivät mikkeliläisryhmän kauden lisäksi myös Marko Kauppisen sekä Olli Sipiläisen pelaajaurat. Molempien konkareiden mukaan kausi oli erittäin onnistunut, vaikka Sipiläistä yhden tavoitteen saavuttamatta jääminen hieman harmittikin.

Marko Kauppisen mukaan itse peli ei erityistuntemuksia aiheuttanut, vaan peliä edeltävät hetket olivat vaikeimmat. Edes uran viimeinen vaihto ei jukurikapteenin mukaan tuntunut erityiseltä.

− Siinä yritettiin vielä maalia tehdä ja nauttia siitä hetkestä. Peli vei aika hyvin mukanaan, että ei siinä pelin aikana hirveästi mitään tuntenut, Kauppinen kuvaili.

− Ennen peliä oli ehkä enemmänkin vaikeaa, kuten koko päivä. Peli meni sitten kai sillä rutiinilla, mitä oli takana.

Olli Sipiläinen yhtyi joukkuetoverinsa ajatuksiin uran viimeisestä ottelusta.

− Jäi kyllä päiväunet ottamatta, kun ei tullut oikein uni silmään. Ennen peliä jännitti, mutta kun kiekko tipahti jäähän, niin kaikki unohtui.

− Oli kyllä vaikea valmistautua peliin. Pari erää siinä pelattiin hyvin, mutta sitten ei kolmanteen erään ihan jänne kestänyt, hyökkääjä summasi ottelun.

Meillä on ollut hieno yleisö täällä, niin ei haluttu antaa yhtään periksi.

Maanantain ottelulla ei ollut Jukureille enää sarjasijoituksen suhteen merkitystä. Jukurit kuitenkin tapansa mukaan taisteli ottelussa miehekkäästi loppuun saakka, vaikka pistepussi ei enää karttunutkaan.

− Kyllä me haluttiin vielä kotona pelata hyvä peli. Meillä on ollut hieno yleisö täällä, niin ei haluttu antaa yhtään periksi. Kyllä me yritettiin, ei se siitä jäänyt kiinni, Kauppinen linjasi.

"Ylivoimaisesti yhtenäisin joukkue"

Konkarikaksikko oli yhtä mieltä siitä, että Jukureiden kausi oli onnistunut. Ennakkoon sarjan peränpitäjäksi veikattu mikkeliläisryhmä sijoittui lopulta sarjassa 11. jääden ainoastaan kuuden pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

− Lähdettiin hyvin kauteen, mutta tuossa talven pimeimpinä aikoina tuli vähän heikompi jakso. Viimeinen rutistus sitten taas oli hyvä, mutta se ei sitten riittänyt. Ilves rutisti vielä paremmin ja taisi olla Liigan kuumin joukkue. Kaikki kunnia heille, lähelle päästiin, mutta ei ihan maaliin asti, Sipiläinen totesi.

Kauppinen korosti pelillisen menestyksen ohella myös yleisen suhtautumisen muutoksen merkitystä koko kaupungissa.

− Väitän, että aika maksimeilla vedettiin koko kausi. Kyllähän pelillinen suoritus oli tasoa yhdeksän puoli- yhdeksän plus koko kauden.

− Ennen kaikkea annan kuitenkin kiitosta tälle koko hommalle, että kuinka koko kaupunki on lähtenyt mukaan ja Mikkelistä on tullut jääkiekkokaupunki. On ollut hieno kulkea tuolla kaupungilla ja kuunnella ihmisten positiivisia juttuja Mikkelin Jukureista.

koko kaupunki on lähtenyt mukaan ja Mikkelistä on tullut jääkiekkokaupunki.

Pitkän uran Liigassa tehneen kaksikon mukaan kuluvan kauden jukurijoukkue on ollut ainutlaatuisin ryhmä koko uralla. Sitoutuneisuus oli keskeinen tekijä piskuisen joukkueen menestyksen takana.

− Koko joukkue oli valmis sitoutumaan. Täällä oli paljon sellaisia pelaajia, jotka haluaa urallaan ylöspäin. Meille annettiin juttu, johon me kaikki uskottiin ja jokainen osti sen hyvin. Kyllä tämä on ylivoimaisesti yhtenäisin joukkue, jossa olen koskaan ollut, liikuttunut Kauppinen tiivisti.

− Joukkue oli tiivis ja vaihtuvuus pieni. Täältä löytyi monelle pelaajalle isommat saappaat, missä olivat aiemmin olleet ja he pystyivät ne hyvin täyttämään. Koko joukkueen voimin mentiin eteenpäin ja se kantoi hedelmää, Sipiläinen lisäsi.

Käden ulottuvilla olleen pudotuspelipaikan jääminen haaveeksi kuitenkin kaikesta huolimatta jäi hieman harmittamaan. Paikka pudotuspeleissä olisi myös täyttänyt yhden merkkipaalun.

− Totta kai, kun pääset lähelle, niin se harmittaa. Tietysti pitää ajatella kokonaisuutta, mikä Jukurit oli lähtiessä ja mikä se on nyt. Siinä on tapahtunut iso hyppy, Kauppinen muistutti.

− Ainahan pudotuspelit ovat sitä aitoa, oikeaa jääkiekkoa, niin olisihan siellä kiva vielä ollut pelata. Ja "Sipikin" olisi sen 100 peliä halunnut varmasti täyteen.

Kaksi Suomen mestaruuttakin urallaan voittaneen Sipiläisen pudotuspelimäärä jäi siis lukemaan 99.

− 99 pleijaripeliä tosiaan oli ja siitä lähdettiin tähän kauteen, että saadaan se 100 täyteen. Se jäi nyt harmittavasti saavuttamatta.

Edessä uudet haasteet

Kauppisen ja Sipiläisen mukana mikkeliläisryhmästä poistuu yhteensä noin 2000 liigapelin edestä kokemusta sekä Kauppisen omien sanojen mukaan myös bussimatkojen kovin korttipeluri. Muita joukkueesta kaksikon mukana poistuvia ominaisuuksia piti hetki miettiä, mutta niitä kuitenkin löytyi pienen pohdinnan jälkeen.

− Väsyneitä vitsejä ainakin. Ja keski-ikä myös laskee, kaksikko veisteli.

Kaksikon tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat jo selvillä. Kauppinen toimii ensi kaudella Jukureiden A-nuorten päävalmentajana ja Sipiläisenkin ajatuksissa siintää nuorten jääkiekkoilijoiden parissa työskentely.

− Työt painaa aika kovasti päälle, että kyllä tässä A-nuorten touhuja mietitään kovasti. Otetaan nyt kuitenkin muutama päivä irtiottoa tässä ja ollaan jätkien sekä perheenkin kanssa välillä vähän. Nollataan ja ensi maanantaina aloitetaan kunnolla työnteko, Kauppinen kertoi.

− Itsellä tässä tulee nyt varmaan vähän pidempi tauko. Yritetään päästä ihan normitöihin jossain vaiheessa, katsotaan nyt mitä löytyy. Varmaan jossain vaiheessa tuohon juniorivalmennuksen puolelle lähdetään vähän pienempiin junnuihin kuin "Mako", totesi Jyväskylään palaava Sipiläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle