Tuppurainen: "Viikon sisään kolme kertaa on liikaa"

LIIGA / Haastattelu
Tuppurainen johtaa JYPin sisäistä pistepörssiä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP kohtasi KalPan perjantaina ja lauantaina. Jatkoaika jututti JYPin kultakypärää Jani Tuppuraista lauantain ottelun jälkeen. Tuppurainen kertoi mielipiteensä kolmesta peräkkäisestä tuplakohtaamisesta.

KalPa voitti joukkueiden edellisiltaisen ottelun voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3−2. Lauantai-illan ottelu päättyi puolestaan JYPin 3−2-kotivoittoon.

− Ihan hyvä peli tämän viikon neljänneksi peliksi. Jaksoimme puristaa ja saimme tarvittavat maalipaikat. Tietenkin enemmänkin maaleja olisi voinut tehdä, Jani Tuppurainen avasi fiiliksiään ottelusta.

JYP on pelannut kahdeksaan viime päivään kuusi ottelua. Kaikki ottelut on pelattu back-to-back-hengessä eli samaa joukkuetta vastaan kahtena peräkkäisenä päivänä. Ottelurumba ei varsinaisesti kerännyt kehuja JYPin kultakypärältä.

− Aika raskas rupeama ja matkan vielä tuohon päälle. Eilen oli lyhyempi matka Kuopioon, mutta Vaasaan viime viikolla ja tällä viikolla Ouluun, niin kyllähän se sitkeyttä vaatii. Onneksi ei tullut mitään isompia loukkaantumisia.

− Jos näitä peräkkäisiä pelejä olisi silloin tällöin, niin se olisi okei, mutta tällä tavalla viikon sisään kolme kertaa on liikaa, Tuppurainen kommentoi.

JYPin ykkösketjun koostumus on vaihdellut viime otteluissa. Lauantaina ykkösketjussa pelasivat Tuppuraisen lisäksi Janne Tavi ja Anssi Löfman. Ketju sai aiheutettua KalPa-päätyyn lukuisia vahvoja pyörityksiä, mutta viimeistely jäi heikohkoksi.

− Ihan ok pelasimme. Paikkoja oli, mutta pitäisi vain saada enemmän maaleja. On kuitenkin positiivista, että saamme luotua paikkoja, Tuppurainen kertasi ketjunsa otteita.

JYPin viime aikojen otteet ovat tuskin jääneet keneltäkään jääkiekkoa seuraavalta huomaamatta. Jyväskyläläiset ovat napsineet edellisistä 24 ottelustaan 20 voittoa. Mikä on joukkueen erinomaisen vireen salaisuus?

− Ei siihen mitään oikotietä ole. Jokainen tekee oman parhaan suorituksesta illasta ja harjoituksesta toiseen. Olemme toistemme tukena emmekä liisi töistä. Pelaamme joukkueena, Tuppurainen avasi huippuvireen taustoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle