Tuomaritoiminta ei muutu MM-kisoissa − Rönn: "Vauhti nousee, mutta linjaukset ovat samat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jyri Rönn on matkustanut Kööpenhaminaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Myös Jyri Rönn on matkustanut Kööpenhaminaan jääkiekon MM-kisoihin. Kyseessä ei ole lomareissu, vaan herran toimenkuva on kisojen tuomaritarkkailijana.

Jyri Rönn seuraa koko jääkiekon MM-kisat Kööpenhaminassa. Liigan erotuomarijohtaja on saapunut Tanskan pääkaupunkiin erotuomaritarkkailijan tehtäviin. 

− Arvioimme täällä erotuomaritoimintaa ja samalla hoidamme videotuomarin tehtävät. Katsomme, että tuomaritoiminta menee oikeaan suuntaan, Rönn kertoo.

Kansainvälisissä peleissä puhutaan aina korkeammasta taitotasosta ja kasvavasta vauhdista. Tuomareilla toiminta ei kuitenkaan muutu. Tilanteet tulevat pääsääntöisesti nopeammin, joten keskittymisen pitää olla kunnossa.

Rönnin kuvailu tuomarien pelitoiminnasta onkin yksiselitteinen.

− Jäähy on aina jäähy. Täälläkin on ihan samat linjaukset kuin Suomessa, ja niitä pyritään noudattamaan. Tilanteet toki voivat olla nopeampia.

Kisat ylipäätään ovat olleet Rönnin mieleen. Monella maalla on runsaasti kärkipelaajia mukana, mikä osaltaan on korostanut sekä pelien tasoa että vauhtia. 

Alkulohkojen tullessa päätökseensä taso tuskin ainakaan laskee, kun vain kahdeksan parasta on jäljellä.

− Varmasti on nopeita pelejä. En sen suuremmin vertaa mihinkään, mutta tasoa kyllä riittää, jyväskyläläinen pyörittelee.

Myös kisakaupunki saa peukun ylöspäin.

− Olen tykännyt näistä kisoista. Meille ihan loistava tilanne, kun hotelli on aivan vieressä, Rönn avaa.

− Yleisöäkin on pääsääntöisesti riittänyt. Esimerkiksi Ruotsin ja Venäjän pelatessa halli on ollut täynnä.

» Lähetä palautetta toimitukselle