TPS tarjosi kylmää kyytiä Patrik Puistolan Liiga-avauksessa − "Pitää vielä parantaa tästä"

LIIGA / Haastattelu
Toisen polven tapparalainen Patrik Puistola debytoi Liigassa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Patrik Puistola joutui heti kovan paikan eteen, kun hän puki ensimmäistä kertaa Tapparan edustusjoukkueen pelipaidan päälleen kotimaan sarjassa. Kovavireinen TPS oli tyly vierailija latoen taululle lukemat 5−0.

17-vuotias Patrik Puistola pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa Liigassa. Aiemmin hän oli ollut edustuksen riveissä yhdessä CHL-pelissä.

Puistola istutettiin nelosketjuun yhdessä Kristian Tanuksen ja Sami Moilasen kanssa. Rooli ottelussa jäi pieneksi, etenkin TPS:n karattua neljän maalin johtoon.

− Tottakai mieluummin pelaisin kuin istuisin penkillä, mutta se ei ollut tänään minun päätettävissäni, totesi Puistola kolmannen erän penkityksestä.

Reilut viisi minuuttia peliaikaa kirjauttanut Puistola pääsi kuitenkin kertaalleen laukomaan ja antoi ketjukavereillekin mahdollisuuksia hyökkäykseen katkaisemalla turkulaisten purkuyrityksen siniviivalla. 

− Ihan OK peli itseltäni, mutta olisi se tietysti paremminkin voinut mennä. Muutaman kerran päästiin hyökkäämään, mutta yksi meni omiin. Eihän se silloin hirveän hyvin ole pelattu, pitää vielä parantaa tästä, analysoi Puistola.

Puistolan ketju oli jäällä TPS:n avausmaalin syntyessä. Vaikka laukaus livahtikin maalivahti Christian Heljankon selän taa helpohkosti, otti Puistola vastuuta myös ketjulleen.

− Kiekko tuli pakille viivaan ja olisi pitänyt peittää laukaus pois.

Puistola on päässyt haistelemaan aikuisten vauhtia Mestiksessä LeKin riveissä. Tehojakin on tullut. Liigan vauhtia Puistola kuitenkin pitää paljon kovampana kuin sarjaporrasta alempana.

− Täällä on paljon kokeneempia äijiä, jotka ovat tottuneet pelaamaan kovia pelejä. Liigassa joutuu kamppailemaan paljon ja aikaa sekä tilaa on vähän, Puistola pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle