Toni Niemi pitää jalat maassa

MESTIS / Haastattelu
Toni Niemi (toinen vasemmalta) on suojellut LeKi-maalia vahvasti TUTO-ahdisteluilta.
Kuva © Timo Savela
LeKin puolustaja ja kapteeni Toni Niemi on ollut merkittävässä asemassa TUTO-puolivälieräsarjassa. Vastuuta on tullut runsaasti osittain kokoonpanohaasteidenkin takia ja mies on vastannut huutoon. Mies oli kolmannen kotivoiton jälkeen hyväntuulinen, mutta myös realistinen tulevan suhteen.

Vaikka LeKi johtaakin TUTO-sarjaa jo otteluvoitoin 3-1, niin LeKi-kapteeni Toni Niemi ei tuulettele vielä liikoja. Fokus on terävästi tulevassa.

− Ei tässä olla mitään vielä voitettu, se yksi voitto vielä tarvitaan. Kyllä tässä nöyrästi mennään.

Kisa on yllättänyt monet asiantuntijat vahvoilla otteillaan, sillä TUTO lähti ottelusarjaan ennakkosuosikkina ja sen arveltiinkin marssivan jatkoon. Niemi toteaa, että hyvä menestys on nostanut tunnelmaa joukkueessa, mutta sen kanssa saa olla myös tarkkana.

− Voitot tietysti ruokkivat sitä, että saadaan onnistumisia. Kyllähän voiton jälkeen aina hyvä fiilis. Se tässä pudotuspelikiekossa juuri on se suola, että se hyvän olon tunne pitää äkkiä unohtaa. Ylihuominen peli tulee nopeasti, silloin pitää olla mukana siinä pelissä.

Lempääläisillä on myös riittänyt kokoonpanohaasteitakin, kun muun muassa Jimi Santala ja Nico Lehto ovat olleet runkopuolustajista sivussa. Tämän myötä Niemenkin peliaika on ollut nousemaan päin, mutta tämä ei miestä haittaa.

− Kyllähän se on kiva pelata paljon pudotuspeleissä, kun saa paljon pelata. Hyvin olen jaksanut.

− Silloin kun tulee tuollaisia, niin pitää taistella. Puolustuspäässä on ollut vähän kaikenlaista, mutta todella hyvin on tullut vähemmän pelannutta jätkää tähän mukaan sisään meidän juttuumme. He ovat hoitaneet äärettömän hyvin juttunsa, eikä sitä kautta ole ollut ongelmia. Koko joukkue on puolustanut hyvin.

LeKin maalivahtipeli on ollut läpi sarjan todella vahvaa. Mika Noronen on ollut huikea ja todella iso osasyy menestykseen. Dominik Hrachovina pääsi neljännen ottelun lopulla korkkaamaan pudotuspelikautensa ja esiintyi vakuuttavasti. Niemi tunnustaa luottavansa maalivahteihin todella paljon.

− Noronen on ollut viimeinen lukko peräpäässä. Meillä ei ole hätää maalivahtipuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle