Tomi Karhunen 2010-luvulla viidettä kertaa finaalipeleihin

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien ja Tapparan välisessä seitsemännessä ja ratkaisevassa pudotuspeliottelussa Tomi Karhunen on pelannut kaksi kertaa; ensin Kärpissä ja tänä keväänä Tapparassa. Molemmilla kerroilla tuloksena on ollut Karhuselle voitto ja nollapeli.

Keväällä 2014 Kärpät voitti mestaruuden voittamalla ratkaisevan loppuottelun lukemin 1–0. Tänäkään vuonna ratkaisuottelussa ei maalijuhlia vietetty, kun Tappara voitti Oulussa 0–2.

– Kun kaksi huippujoukkuetta pelaavat vastakkain, niin se on tuollaista. Kyllähän me näytettiin luonnetta, kun pystyttiin hakemaan kolme voittoa Raksilasta. Joukkue pelasi siten, että maalivahtina oli tänään hyvä pelata, kertoi Karhunen ottelun jälkeen.

Karhusen ja Tapparan peli on parantunut kauden mittaan.

– Ollaan pelattu nousujohtaisesti tämä kausi. Jokaisella joukkueella on paremmat ja heikommat hetkensä. Mekin käytiin ne huonommat hetket läpi ja kasvettiin sieltä ulos. Pelaamisemme on kauden aikana koko ajan kehittynyt. On hienoa pelata kauden parasta peliä kauden tärkeimmissä peleissä.

Karhunen on pelannut keväästä 2010 lähtien yhtä kautta lukuun ottamatta joka kausi finaaleissa: Keväällä 2010 Karhunen oli Kärppien A-juniorijoukkueen mestarimaalivahti, keväällä 2012 Karhunen jakoi torjuntavastuuta Bratislavassa ja juhli kauden päätteeksi Slovakian mestaruutta. Keväät 2014 ja 2015 päättyivät mestaruusjuhliin Oulussa, joten Karhuselle loppuotteluihin pääseminen on jo tuttua puuhaa.

– Taas olen finaalipeleissä, mutta nyt se matka vasta alkaa. Finaalipaikkaa ei voi koskaan ottaa itsestään selvyytenä. Finaaleihin pääseminen vaatii aina valtavasti työtä ja onnistumisia koko joukkueelta. Tyytyväinen olen siihen, että taas pääsen pelaamaan finaaleita, kaikki pelaajat eivät pääse niitä koskaan pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle