Tolvanen haluaa mainiolle alkukaudelle jatkoksi kultaa – "Voisi sanoa, että oli onni päästä Jokereihin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eeli Tolvanen oli jo viime vuoden MM-kisoissa Suomen tehokkain pelaaja yhdessä Aapeli Räsäsen kanssa.
Eeli Tolvasen alkukausi Jokereissa on ollut menestys. Nyt hyökkääjä haluaa näyttää taitonsa myös ikäluokkansa parhaita vastaan nuorten MM-kisoissa.

18-vuotias Eeli Tolvanen on ollut suomalaisen kiekkotaivaan kirkkaimpia tähtiä alkukauden aikana. Tolvanen johtaa seurajoukkueensa Jokereiden pistepörssiä selvällä erolla kakkospaikkaa pitävään Niklas Jenseniin. Teinitähti on nakuttanut 39 pelissä tehot 17+15.

Tolvanen on tunnettu tarkasta laukauksestaan. Kahdeksassa viime pelissä ennen nuorten MM-kisoja Tolvanen ei ole kuitenkaan onnistunut ohittamaan vastustajan maalivahtia. Samassa ajassa syöttöpisteitä on napsahtanut tilille kaksi.

− En edes itse muistanut, ettei ole tullut maaleja. Joukkueella on mennyt kuitenkin hyvin ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta muilla tavoin. Muita äijiä on noussut esille, Tolvanen kuittaa tyynesti maalittoman putkensa.

Alkukausi on joka tapauksessa ollut Tolvaselle mainio. Hyökkääjä on tällä hetkellä tehoillaan jaetulla kärkipaikalla KHL:n alle 19-vuotiaiden ennätystilastossa. 

KHL ei ollut Tolvasen suunnitelmissa vielä viime kaudella. Hyökkääjän tarkoituksena oli jatkaa pelaamista Pohjois-Amerikassa, Boston Collegen yliopistojoukkueessa. Pääsy yliopistojoukkueeseen pääsi muutamasta kurssista kiinni. 

Kesän varaustilaisuuden jälkeen kävi ilmi, että Tolvanen pääsisi Jokereihin.

Tolvanen on tehnyt kuluvalla kaudella jo kahdesti hattutempun Jokereissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Koetko, että suunnitelmien muuttuminen ja pääsy Jokereihin oli lopulta onni?

− Niin voisi sanoa. Kausi on mennyt tosi hyvin. Pelit ovat menneet itsellä heti ekasta pelistä lähtien hyvin ja joukkueella on kulkenut. En usko, että täksi kaudeksi olisi ollut mitään parempaa ratkaisua.

Kehittymisen kannalta pelaaminen miehiä vastaan on ollut Tolvasen mukaan iso juttu.

− Kaikki vastustajat ovat KHL:ssä paljon isompia, vahvempia ja valmiimpia kuin yliopistossa olisi varmaan ollut. Sitä kautta on pystynyt kehittymään itse pelaajana ja ihmisenäkin, kun joukkueessamme on paljon liidereitä, jotka ovat auttaneet paljon.

Näytönhaluja uhkuen Buffaloon

Nuorten MM-kisoihin Tolvanen lähtee odottavaisena: edessä on hieno turnaus ja kovia pelejä ikäluokan parhaita vastaan.

− Odotuksena on mennä finaaliin asti.

Viime vuonna Suomen turnaus meni pahasti penkin alle. Tolvanenkaan ei päässyt näyttämään parastaan, vaikka olikin Suomen tehokkaimpia pelaajia turnauksessa. Nyt Tolvanen haluaa näyttää arvokisoissa, mistä hänet on tehty. Varsinkin, kun alkukausi Jokereissa on sujunut hyvin.

Suomen joukkueelle Tolvasella on vain yksi tavoite.

− Odotuksena on mennä finaaliin asti. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja kun katsoo rosteria, niin meillä on aika paljon kokemusta. Veikkaan, että meillä on hyvät saumat mennä aika pitkälle.

Tolvanen oli kaksi vuotta sitten kultaa voittaneessa alle 18-vuotiaiden MM-joukkueessa. Tuolloinkin hän oli Suomen tehokkain pelaaja. Tolvasen mukaan ei pidä ottaa liikaa paineita siitä, ettei Suomi ole voittanut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa pitkään aikaan Pohjois-Amerikasta.

− Meillä on kuitenkin 18-vuotiaista yksi hyvä kokemus Jenkeistä. Veikkaan, että siitä on hyvä lähteä jatkamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle