Tim Stapleton: ”Ei tekosyitä”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvallat oli lopulta täysin vastaantulija puolivälierässä Tshekkiä vastaan. Neljän maalin tappio ei jättänyt jossiteltavaa. Entinen Jokereiden kultakimpale Tim Stapleton myönsi Tshekin paremmuuden.

Yhdysvaltojen taival jääkiekon MM-kisoissa tyssäsi puolivälieriin. Ensimmäisessä erässä jenkit pysyivät vielä vauhdissa mukana, mutta Tshekin toisen maalin jälkeen jäällä nähtiin vain yksi joukkue. Tomas Plekanec ja Jaromir Jagr taiteilivat yhteistehot 4+2 ja maalilla Ondrej Pavelec pelasi nollapelin 29 torjunnalla.


Tim Stapleton ei mahtanut Tomas Plekanecille mitään.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Tim Stapleton kiekkoili kaudet 2006-2008 Helsingin Jokereissa. Nykyään Atlanta Trashersin organisaatiossa pelaava Stapleton antoi Tshekille ansaittua tunnustusta.

– Heillä on selkeästi todella hyvä joukkue. Jagr, Plekanec, Pavelec – paperillahan nimilista on kova. He kuitenkin käyttivät mahdollisuutensa ja maalivahtipelaaminen oli loistavaa, hyökkääjä kehui.

Slovakia-ottelua lukuunottamatta Tshekillä on ollut yleisön varaukseton tuki takanaan. Puolivälierässä Yhdysvallat joutui kovan vihellyskonsertin keskelle.

– Yleisö oli Tshekille ehdottomasti kuudes pelaaja. Loistava ympäristö heille. Onnea Tshekille jatkoon, heillä on hyvä mahdollisuus uusia maailmanmestaruus.

”Sveitsi-ottelulla ei vaikutusta”

Ottelu oli molemmille joukkueille turnauksen seitsemäs. Tshekki on pelannut läpi turnauksen Bratislavassa, ja sai jatkaa tutuissa puitteissa. Yhdysvallat puolestaan tahkoi ensimmäiset ottelunsa Kosicessa ja pelasi nyt avausottelunsa Orange Arenalla. Onko joukkueella ollut sopeutumisvaikeuksia uuteen ympäristöön?

– Ei ollut ongelmia. Tässä vaiheessa turnausta kaikki ovat saaneet jalkansa mukaan, joten ei saa olla tekosyitä. Annoimme kyllä kaikkemme, mutta emme saaneet maaleja. Teimme kaiken mitä pystyimme, jatkoi Stapleton.

Vaikka he ovatkin antaneet kaikkensa, ei Yhdysvaltojen turnaus ole ollut ruusuilla tanssimista. Suuria vaikeuksia Norjaa vastaan, sekä tappiot Ruotsille, Kanadalla ja välisarjan päätösottelussa yllättäen Sveitsille.

– Sveitsi pelasi hyvän ottelun ja ansaitsivat voiton. Me tuijotimme ehkä liikaa jo tähän otteluun. Siinäkin ottelussa vastustajamme pelasi hyvin ja käytti maalipaikkansa. En kuitenkaan usko, että sillä ottelulla oli vaikutusta tähän päivään.

– Tshekillä on loistava joukkue, heitä on vaikea voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle