Terävästi kauden aloittanut Hakulinen: ”Tiistaipeleihin pitää keksiä lääkkeet”

LIIGA / Haastattelu
Anrei Hakulinen pidettiin kurissa Ilveksen maalin edessä, eikä hyökkääjä päässyt tiistaina maalin makuun.
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo on aloittanut kautensa vahvasti, kuten Tuomas Tuokkolan joukkueet usein tekevät. Tuokkolan valmennuksessa kouvolalaisjoukkueen kultakypärää kolmessa viime pelissä kantanut Anrei Hakulinen on yltänyt tuloksellisesti parhaisiin otteisiinsa Liiga-kaukalossa.

Liiga-taipaleensa Pelicansissa kaudella 2014−15 aloittanut Anrei Hakulinen, 27, siirtyi kesken toissakauden KooKoon riveihin. KooKoossa peli alkoi tuottaa tulosta viime kaudella, kun Tuomas Tuokkola hyppäsi marraskuun lopussa joukkueen penkin taakse. Ennen valmentajan vaihdosta hyökkääjällä oli kasassa tehot 2+1.

Tuokkolan astuttua ruoriin Hakulisen rooli kasvoi ja kaudella syntyi hyökkääjän toistaiseksi parhaat tehot Liigassa 14+10.

− Viime kaudella, kun Tumppi tuli valmentajaksi, pystyin henkilökohtaisesti joka peliin nostamaan tasoa. Silloin oli koko kausi Tumpin jälkeen hyvää, Hakulinen sanoo.

Alkukaudella Hakulinen on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi.

− Ei riitä, että kausi lähtee hyvin käyntiin. Täytyy jaksaa hommia tehdä, että koko kausi menee hyvin.

Hakulinen on tyytyväinen siihen, että saa paljon vastuuta ja jääaikaa myös ylivoimalla. Peliaika tuo mukanaan vastuun pisteiden teosta.

− Tumpista on positiivinen olo. Hän on antanut paljon vastuuta ja peliaikaa. Sitä ei ole vielä aiemmin Liiga-uralla saanut niin paljon.

Tilastopeikko selätettävänä

KooKoo on napannut ensimmäisistä kahdeksasta pelistään 13 pistettä ja on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä. Hakulinen uskoo, että hyvä alku kauteen on peruja onnistuneista kesätreeneistä ja joukkueen nivoutumisesta yhtenäiseksi.

− Harjoituskausi oli meillä vaikea, ja äijiä on ollut aika paljon loukkaantuneena, mutta kun kausi alkoi, rupesimme toteuttamaan sovittuja asioita ja saimme hyvän startin.

− Kolme tiistaita ja kolme kertaa käkeen.

Joukkueen kaikki tappiot ovat tulleet yhden maalin erolla vastustajaan, mikä harmittaa Hakulista. Erityisesti hyökkääjää kummastuttaa se, että tiistaipeleistä on toistaiseksi vyöllä pelkkiä tappioita. Joukkue on pelannut tiistaisin vieraissa, mutta se ei Hakulisen mielestä selitä huonoa tulosta.

− Varsinkin nämä tiistaipäivät ovat olleet meille tosi hankalia. Kolme tiistaita ja kolme kertaa käkeen. Tähän täytyy keksiä lääkkeet.

Kouvolalaiset ovat kärsineet jälleen tällä kaudella useista loukkaantumisista. Tiistaina Ilvestä vastaan pakistosta vain neljä pelaajaa aloitti kautensa alun perin KooKoossa. Niko Tuhkanen saapui syyskuussa paikkaamaan loukkaantumisia Kouvolaan maajoukkuetaukoon ulottuvalla sopimuksella. Tällä viikolla KooKoo lainasi Jere Rouhiaisen Tapparasta toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Myös hyökkäyksestä on pudonnut pelaajia sairastuvalle, mikä on aiheuttanut hyökkäysketjuihin muutoksia. Hakulinen on pelannut kahdeksan pelin aikana viidessä erilaisessa ketjussa.

− Totta kai se vähän vaikuttaa, kun pelaa eri pelaajien kanssa. Varsinkin sitten kun on pelannut jonkun kanssa kauan yhdessä ja tietää jo vähän miten kyseinen kaveri pelaa, Hakulinen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle